За дома

Есенна украса на дома – пъстра и непретенциозна

Ценните находки от разходката в парка се превръщат в ефектна есенна украса

12.11.2012г. / 10 23ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Есента е толкова пъстър и цветен сезон, че като че ли сама влиза в дома ни. Прибираме се от работа и пред краката ни пада кестен, как да не го вземем. Ако това се повтаря всеки ден, в края на седмицата имаме цяла шепа, събрани просто така.

Разходката в парка пък пълни джобовете ни с жълъди, шишарки и ръцете ни с жълти листа и червени калини. Слагаме ги във вазата, за да ни радват.

Да не забравяме и саксийните хризантеми, които са като цветни облаци. Няма как да не ни подобрят настроението и да не оцветят интериора у дома.

Есенен венец – отново можем да направим лесно като огънем на венче пъстрите листа и ги сложим на входната врата.

Тиквата от пазара – просто оставена до вратата е вече оранжев акцент.

Жълтите дюли не само ухаят добре, но и изглеждат добре в комбинация с есенни листа и кестени.

Жълтите и червени ябълки – знаете, че е най-добре да се съхраняват на по-хладно място и увити във вестник. За да не изгният забравени ми хрумна, че е добре да ги сложа в кошница до вратата.

Свързани статии

Вместо откъснати цветя панер с грозде е идеална украса за похапване.

Свещници от есенни богатства – събраните орехи, желъди, кестени, комбинирани с малки тиквички можем да аранжираме с няколко свещи в малки дървени сандъчета или подноси и ето ни есенна декорация за маса.

С една дума всички есенни плодове и зеленчуци, които така и така сме купили от пазара, преди да ги оползотворим за вкусно и здравословно ястие можем да поставим някъде из къщи, за да красят и да ни радват.

Разбира се, колкото повече време прекарваме у дома, толкова повече идеи ни идват за украса. И толкова повече желание имаме да създадем топъл и уютен дом.

Коментирай