За дома

Най-подходящият диван за хола

Време за промяна на интериора в хола

09.01.2013г. / 09 30ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дошъл е моментът да смените дивана в хола? Старият се е амортизирал, вече е старомоден или просто ви се иска да промените интериора на стаята, в която прекарвате най-много време.

Г-образните дивани

Предпочитани са и минават за модерни. Обаче изискват много място – или холът ви трябва да е минимум 20 кв. м. и/или в него да няма библиотека, а само рафтове по стените. Този модел създава илюзията, че може да побере много хора, но при чупката на  буквата "г" на никой не му е удобно да седи. Иначе е перфектен да се излегнеш на дългата страна и да гледаш телевизия. Плюсът е, че обикновено седалката се отваря и отдолу може да поберете много, ама много багаж. За да почистите веднъж седмично зад него, ще ви трябва цяла армия, за да го преместите.

Свързани статии

Олекотена конструкция

Диванът е на крачета, със сменяема дамаска (седалките са на модули и с калъфи с цип), която се сваля и пере, когато пожелаете. Моделът е перфектен за семейства с малки деца и/или котка/куче, които цапат на воля. Лесно се премества, за да почистите пространството зад него.

Двойка или тройка

Много често вече се предпочитат две двойки пред една тройка или дори три двойки, а фотьойлите отпадат. Това дава възможност за повече свобода на въображението при подреждането.

Табуретки – твърде демоде

Слава богу, табуретките полека-лека отиват в историята. Вместо тях може да вземете допълнителни столчета, но не от същия модел и дамаска, които се разполагат в другите стая и служат за подвижни шкафове. Когато ви дойдат гости, лесно ги премествате и върху тях може да се седи.

Като тенденция в обзавеждането се налага комбинирането на диван/столове или фотьойли в различни дамаски/цветове или пък в една гама със столовете от трапезарията.

Преди да решите какъв диван да купите, определете за какво ще ползвате хола – каните ли често гости и на какво – за ядене и пиене или танци. Ако сте домошари-самотници, направете го да е удобен за вас, а не за гостите. Помислете дали търсите максимално удобство или необичаен дизайн, с който да шашнете приятелите си.

Коментирай