За дома

Евтин трик за почистване на ръжда

Как да освежим съдовете за готвене

10.05.2013г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Домакинската работа няма край. Всекидневно се опитваме да поддържаме ред и чистота в дома ни. Но невинаги ни остава време за по-пипкавите работи като почистването на кухненските пособия от алуминий-тенджери, джезвета, чайници, тигани, черпаци и други. Ръждата по тях и захабените места ги загрозяват. Препаратите, които се предлагат, често се оказват агресивни към повърхността и не премахват напълно петната.

Свързани статии

Един лесен, напълно натурален и евтин трик, ще помогне вашите съдове отново да добият блясък и чистота.

Нуждаете се от суров картоф и сол. Известно е, че в картофите се съдържа оксалова киселина, а солта е като помощник, тъй като има абразивно действие.

  • Това, което трябва да направите е да разрежете картофа на две.
  • Взимате едната половина и обилно я посолявате.
  • След което започвате с кръгови движения да обработвате повърхността.
  • Наблегнете на местата където има следи от ръжда или други замърсявания, след което изплакнете.
  • При необходимост повторете.

Кухнята отново грее и няма нужда да харчите пари за скъпи препарати и нови съдове за готвене!

Снимка:Sxc.hu

Коментирай
Свободно време