За дома

Лятна пеперудена украса

Бели пеперудки, къде отлетяхте?

25.07.2013г. / 13 20ч.
Вергиния Генова
Снимка: "Слънчоглед"

Снимка: "Слънчоглед"

Обикновено свързваме лятната украса със синева, море, мидички и рапанчета. Но не бива да забравяме освен към морската шир да вдигаме очи и към небето – лятото там е пълно с пеперуди. Ангелски нежни, раними, бели или с прекрасни, контрастни шарки.

Струва си да ги пресъздадем при опаковането на подарък, оформянето на картичка или украса на сватба, детско парти или магазин.

Пеперудите винаги ни карат да се усмихваме и да разширяваме в почуда очи.

Пеперуди може да направите по много различни начини.

Най-лесният – да си закупите прецизно изрязани пеперуди в различни цветове. Ако искате може да вземете такива от перлен картон. Остава само да ги нанижете на корда и да ги окачите в стаята, на пердето или за празника в градината.

Може да си купите и малки перфоратори, с които да украсите картички. Пеперуди да искате – може да направите малки, големи, триизмерни... изборът е огромен.

Да не забравя стикерите с пеперуди. Те са прекрасни за малки принцеси, които отиват на гости на приятелка. Вземате едно съвсем обикновено подаръчно пликче, давате на малката госпожица стикерите с пеперуди и със сигурност тя ще сътвори невероятно оригинална украса. Магазинчето за художнически материали „Слънчоглед“ отново ви предлага интересни идеи за декорация.

Снимка: „Слънчоглед“

Наред с това може да си вземете и печати с пеперуди – там техниките са също толкова много и също толкова зарибяващо забавни. Да се занимаваш с направа на картички е почти като да си купиш професионален фотоапарат. После си казваш и този обектив ще е добре да го пробвам и онзи... и тази техника е интересна, и онази...

Може да акцентирате върху пеперудената тема и за декорация на дома – покривка за маса, чаршафи, възглавнички. Пеперуди в цветята, навсякъде може да закачите – но първо трябва да измислите как и от какво да ги направите.

Свързани статии

Ако пък не искате да инвестирате в различни перфоратори, печати, мастила и други, помислете как може да направите пеперуди с подръчни средства.

Най-лесните, които ще ви свършат работа за непретенциозни детски партита:

Вземате една салфетка, пристягате я с панделка или нещо друго по средата и готово. Остава да разтворите крилцата, да ги оформите и да я доукрасите..

Ако я защипете с една щипка, ще имате хем тяло за пеперудата, хем начин да я прикрепите към дървото или където ще трябва да накацат пеперудите.

Друг също толкова лесен начин е да направите хартиени пеперуди. Вземате квадратен лист хартия и от единия край започвате да го правите на хармоника – с малка стъпка прегъвате ту на едната страна, ту на другата. След като направите няколко подобни, експериментирате в сглобяване и може да направите най-различни пеперуди.

Идеална занимавка за деца в градината или на плажа.

Предизвикателство за въображението е да измисляте как от различни материали да направите нещо интересно – в случая пеперуди.

Пожелавам ви едно истински пеперудено лято. С пърхащи пеперуди около вас и такива, които пърхат любовно в стомаха и докосват с крилца миглите ви.

Коментирай
Свободно време