За дома

Запазете свежестта на букетите по-дълго с няколко трика

Аспирин във вазата с цветя

28.10.2013г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Домът винаги е по-приветлив и ухае приятно, когато сте поставили ваза с цветя в него. Всяка дама обича да декорира свежи цветя във вазата. За жалост не всички са дълготрайни след тяхното откъсване. Има няколко трика, които запазват букетите по-дълго време свежи и красиви.

Аспирин

Ако поставите таблетка аспирин във вазата с цветя, това ще повиши киселинността на водата и ще подейства като естествен консервант. Знаете, че аспирин се слага и в туршиите.

Монета

Ако нямате аспирин, поставете една дребна жълта монета във вазата с цветя, така те ще се запазят за по-дълго време. Причината е, че медта в сплавта, от която е направена такава монета, действа като антибактериален агент.

Свързани статии

Вода за уста

Водата, с която изплаквате устата си след измиването на зъбите с четка и паста също може да помогне за свежестта на цветята. Тя убива не само бактериите в устната кухина, затова капнете няколко капки от нея във вазата.

Оцет

Преди да натопите цветята във ваза с вода, добавете малко количество ябълков оцет към нея. Изчакайте 2-3 минути и поставете цветята.

Захар

Добавете една лъжица захар към водата на цветята. Това ще ги запази за по-дълго време свежи. Този ефект на захарта е свързан с фотосинтезата.

Коментирай