За дома

Цветята, които премахват умората и депресията

Какви цветя да изберете?

06.11.2013г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Как се чувствате през повечето време от деня? Енергични, уморени, апатични?... Оказва се, че освен чрез хубава музика и други релаксиращи терапии, терапията с цветя има непосредствено въздействие върху стреса и депресивните състояния.

Свежите цветя не само ухаят приятно, но в дългосрочен план могат да донесат повече щастие и баланс в живота ви.

Според учените емоционалните състояния на човек могат да бъдат повлияни от редица фактори. В положителен аспект това може да се случи и с така наречената терапия с цветя.

Всеки има любими растения, които отглежда в саксия или поставя в дома си като свеж букет. Цветята действат със своя аромат, цвят и носят положителни ползи за психическото здраве.

Какви цветя да изберете?

Според специалистите червените рози са в състояние да повишат вашата енергия, стимулирайки надбъбречните жлези. Червеният цвят и ароматът им ви прави по-уверени, спокойни и премахва чувството на тревожност.

Ако ваше любимо растение е слънчогледът, неговият жълт цвят също ще се погрижи за повишаване на енергийните ви нива, ще ви зареди с оптимизъм.

Свързани статии

Цветята в оранжев цвят действат благоприятно върху функцията на белите дробове и имунната система. Красивите и уханни люляци са тези, които ще премахнат стреса и тревожността.

Зелените, прасковените нюанси, розовите и кремавите, даряват спокойствие, бодрост и увереност. Когато искате да постигнете пълен релакс, спокойствие и да освободите от напрежението не само тялото, но и ума си, сложете край себе си цветя в сини и зелени нюанси.

Тези, които са любовно настроени нека се доверят на червеното, лилавото, портокаловото. Сложете лавандула в спалнята и романтиката няма да ви напусне.

Присъствието на свежи цветя в дома и на работното място е повече от задължително. Учените допълват, че в работна среда, в която има повече свежи и красиви цветя, работещите могат да подобрят своята производителност, да подобрят общуването с колегите, да повишат енергията си.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай