За дома

Какво да направим с есенните листа?

Есенна декорация – цвят и настроение

18.11.2013г. / 11 28ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Слънце, тихо шумолене на листа – есенна идилия. Наоколо всичко е в цветовете на есента – червено, оранжево, жълто, кафяво... иска ни се да отнесем малко от тази красота у дома.

Есента е позволено! През другото време недоумявам как туристите са тръгнали с огромни раници и само берат, скубят и бутат. Знам, защото често съм ги наблюдавала. Доста често дори си тръгват с армагани от нивите на хората – я грах, я картофи, я лучец… Затова и хората престанаха да садят нивите, защото им дойде в повече да изхранват търтеите.

Свързани статии

Ужасно е, особено ние жените сме като прахосмукачки. Пусни няколко в гората и ще са обрали и изкоренили къде каквото може.

Ами сега е моментът да кажа – така не може. Не може да се изкореняват растенията, да се кършат клони и да се съсипва природата.

Но есента може – да си наберем букет цветни листа, да си съберем шишарки, жълъди и да пренесем дори и за кратко есента у дома си.

Букет от есенни листа

Можете да си направите букет с прекрасна есенна аранжировка. Оранжева тиква, саксия хризантема.

Есенен фенер

Просто залепете есенните листа върху стъклен буркан и сложете в него свещ. Красиво, семпло и романтично.

Есенен лампион

По същия начин можете да направите и лампион. Особено ако ползвате хартиени полилей. Есента може да ги украсите с цветни листа.

Есенен хербарий

С децата може да направите хербарии и да надпишете кое листо от какво дърво сте го откъснали.

За по-красиво може да направите и хербарии на стената.

Коментирай