За дома

Цветни бурканчета – светлина и романтика

Занимания за дългите есенни вечери

11.12.2013г. / 12 35ч.
Аз жената
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Много майки се чудят как да откачат децата си от интернет игрите и да ги накарат да играят с обикновени играчки. Още по-сложно става да ги накарат да четат или да творят. Но всъщност само началото е трудно.

Трябва да започнете да ги забавлявате от малки и да намирате винаги време за тях. Тогава ще видите, че децата ще проявят интерес и ще се включат с ентусиазъм. Може би невинаги ще завършат проектите си, невинаги ще влагат достатъчно старание, но пък ви е гарантиран поне половин-един час занимания далеч от компютъра.

Свързани статии

Оцветяването на бурканчета ще хареса много на малките момиченца. Особено ако след това видят как пламъкът на свещта огрява стените в различни цветове.

Необходими са ви каквито имате буркани – от малки детски пюрета или малко по-големи. Трябва да прецените, че все пак трябва да можете да поставите запалената свещ вътре. Второто условие е стените да не са много близо до пламъка, за да не се спукат.

При постоянна употреба обикновените буркани рано или късно ще се спукат, затова и може да направите повече.

Вместо да купувате свещници за Коледа – направете сами.

Дори да нямате бои за стъкло, може да използвате тънки хартии като паус, салфетки и други, които да налепите върху буркана. Може да ги нахвърляте безразборно или да изрежете звездички, лунички, елхички и т. н., които да направят атмосферата коледна.

Може да налепите и есенни листа от клен, топола, бреза и да направите есенна украса.
За всеки празник може да рисувате нови буркани и това ще ви гарантира нови занимания за децата.

А не забравяйте, че трябва да направят подаръци и за техните учителки, приятелки, баби... може би ще има много занимания, за да има много подаръци от сърце.

Автор: Вергиния Генова

Коментирай
Свободно време