Как да декорирате дървените лъжици

Декорирайте заедно с децата

2013-12-23 16:00:00 | Михаела Лазарова

Уютният дом се създава постепенно, като обръщаме внимание на всеки детайл в интериорния дизайн. Кухнята е специално място за всяка домакиня и всеки, който обича да създава кулинарни шедьоври. За да имате вдъхновение и да проявите изобретателност при приготвянето на храната, кухнята трябва да бъде приветлива, уютна и да ви създава комфорт.

Достатъчно е да добавите малко въображение, за да я превърнете в място, което е не само за готвене. Декорирайте я! Добавете малки и красиви саксии с билки или цветя, дървени хаванчета за още повече уют или превърнете обикновените дървени вилици и лъжици в произведение на изкуството, което да се съчетава подходящо към настроението на кухнята ви. Какво е необходимо, за да декорирате лъжиците?

За тази красива идея ще са ви необходими няколко дървени лъжици по възможност да не са лакирани, няколко красиви салфетки и лепило за салфетки (него може да закупите от книжарниците).

Още по темата

Лепилото за салфетки е прозрачно и на водна основа, то е специфично и се използва за така наречената техника със салфетки. Трябва да изрежете малко парче от салфетката, да я поставите на дръжката на лъжицата и с помощта на четка за рисуване съвсем леко върху нея да нанесете от лепилото. След като облепите дръжката, оставете да изсъхне.

За тази идея отново ви трябват няколко лъжички, водни боички или тънкописци с различни цветове, малко прежда, няколко парчета плат и цветенца. Най-напред нарисувайте лицата на човечетата. След като изсъхнат, залепете с помощта на лепило преждата в горната част на лъжицата, за да направите коса.

Ако имате цветенце, него поставете отново с лепило върху преждата. От няколко парчета плат направете роклички. Достатъчно е да увиете парчето плат около лъжицата и да го пристегнете с конец или панделка. Може да дадете свобода на въображението и да добавите и други акценти.

Това е не само чудесна декорация, но и може да бъде подарък за ваш близък човек. Декорацията с лъжици е още една идея за това как да прекарате забавно времето с децата. Това не само ще ги зареди с положителни емоции, но и ще ги направи по-изобретателни.

Снимки: architectureartdesigns.com