Свежи идеи за украса на контейнера за боклук

Как да направим грозната и обикновена кофа за боклук приятно украшение на дома?

2014-06-13 15:00:00 | Илияна Николова

Във всеки дом неминуемо има поне по една кофа за боклук. Те са може би един от най-нелицеприятните компоненти на едно домакинство, които обаче са необходимост, колкото и да не ни е приятно.

Чудим се къде да ги сложим, за да не миришат и за да не загрозяват, изнасяме ги на балкона или на двора, но всъщност има креативен начин да направим „съжителството“ си с контейнера за боклук приятно и дори красиво!

Ще ви предложим няколко идеи за това как да разкрасите сами кофата или контейнера си за битови отпадъци, така че да не са ви трън в очите и с удоволствие да ги ползвате!

За първото и най-лесно за изпълнение предложение за украса на домашната ви кофа за боклук са ви необходими само парче стара мушама за кухненска маса (или нова по ваш избор). Всичко, което трябва да направите, е да залепите парчето мушама както е показано на снимката. Така имате нова и оригинална кофа за боклук!

Второто предложение е за домакини, които си падат по творчеството. Необходими са ви платове по избор, за предпочитане с цветчета, за да е по-свежо, ластици и пособия за шиене. Идеята на тази украса е да играе роля на хващач за найлоновия чувал за еднократна употреба, в който хвърляме боклука. Така от една обикновена метална кофа можете да създадете бутиково произведение.

За домакините с художническа дарба имаме предложение да нарисуват нещо красиво върху контейнера си за боклук. Цветни пролетни мотиви, лятно небе или може би просто няколко щриха ще са достатъчни, за да внесете настроение в така сивата и мрачна кофа.

За най-креативните дами имаме страхотна идея! Вместо да хвърляте остатъците от ролки тиксо, скоч, изолирбанд, можете да ги събирате и от тях да сътворите оригинална кофа за боклук. Тя ще е хем цветна, хем уникална по рода си. Една чудесна закачка към всеки член на семейството, който понечи да изхвърли нещо в кофата!

Малки кофи за отпадъци са необходими и на бюрото. В този случай можете да вземете парче плат по избор, хартиена или платнена лента и чиста кофа от латекс, който сте употребили в дома, например. Необходимо ви е лепило, с което да прикрепите плата към кофата, както е показано на снимката. Накрая само добавете последния щрих – лентата, с която да направите идеален завършек на вашето творение!

Снимки: Pinterest