За дома

Интересно обновяване на старите ви съдове

Как да вдъхнете нов живот на старомодните кухненски съдове и сервизи за напитки?

26.08.2014г. / 12 41ч.
Илияна Николова
Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest

Случвало ли ви се е старите ви предмети и пособия да са ви толкова писнали, че да ви се иска да ги изхвърлите и да си купите нови? Но не ви дава сърце да ги изхвърлите, защото все пак са здрави, пък и имате спомени с тях!

Всички имаме в кухненските си шкафове сервизи за хранене и напитки, които вече са демоде и ни е омръзнало да ги използваме. Ако ви се иска да освежите съдържанието из кухненските рафтове имаме чудна идея за вас!

Вземете, например, старомодните сервизи за кафе – бели и скучни! Как можете да ги превърнете в чисто нови, авангардни и модерни, така че хем да се чувствате сякаш сте си купили нови чаши, хем да не харчите много пари?

Много лесно! Нужно е да похарчите пари само за един флакон спрей за боядисване. В нашия случай сме избрали да ви покажем украса с бронзов спрей. Другото, което ви трябва е хартиено тиксо, с което да отсечете правилно формите.

Залепете тиксото, както е показано на снимката или както вие предпочитате. След това започнете да пръскате със спрея в желаните форми. Ако проявявате повече художествена креативност и талант, можете да изрежете по-изящни от геометричните форми и да ги използвате като шаблон. 

След като спреят изсъхне добре, внимателно отлепете тиксото, за да не развалите боята. Полученият резултат е красив и интересен и вдъхва нов живот в старите ви скучни съдове! 

Приятно обновяване! 

Снимки: Pinterest

Коментирай