За дома

Морска свежест в дома през цялата година

Как да си направите домашна украса с фенери от мидички?

27.09.2014г. / 11 27ч.
Илияна Николова
Снимка: apumpkinandaprincess

Снимка: apumpkinandaprincess

Със сигурност вече всички сме се върнали от морето с хубаво настроение, отпочинали и с цяла торба „морски дарове“! Ако и вие обичате да събирате мидички в най-различни цветове, значи нашето предложение за украса на дома и градината ще ви хареса много!

За да употребите красивите миди по подобаващ начин като ги превърнете в прекрасен морски фенер, с който да украсите дома или градината, са ви нужни само един стъклен буркан (или няколко), лепило и тиксо.

Като допълнение на декорацията може да добавите едно обикновено конопено въженце, с което да завържете готовите фенери на отреденото им място.

Какво трябва да направите?


Начупете мидените черупки на ситни парченца. С помощта на мека четка намажете всяко от тях внимателно с лепилото и ги залепете по буркана. Гъстотата на черупките е ваше решение. Можете да ги залепите плътно по цялата повърхност на буркана или пък по-рехаво.

За онези, които искат да украсят само долната част на буркана, за да постигнат асиметричен ефект, ще им е нужно тиксото. С негова помощ определете линията, до която искате да има украса от мидички. Така ще ви е по-лесно да направите украсата равномерна и прецизна.

Оставете лепилото да изсъхне добре преди употреба. Завършете украсата с малките конопени въженца, които трябва да завържете в горната част на буркана, както е показано на снимката.

И така, сладките ви фенери са готови за употреба! Трябва само да добавите по една малка уютна свещ във всеки от тях!

Вижте още:

Лесна идея за дома и градината
Най-оригиналната опаковка за подарък
Здравина и красота в едно за дома ви (галерия)

 

Снимки и идея: Apumpkinandaprincess

Коментирай