Екстравагантна подредба на огледала

Как да украсите дома с огледала?

2014-10-03 13:10:00 | Илияна Николова

Огледалата са необходима част от дома. Те заемат централна част от нашето ежедневие, защото са най-добрите ни приятели и помощници в изпипването на външния вид.

Огледалата са вещ, която присъства в дома на хората от векове. Старинни и изящно направени рамки за огледала са достигнали до нас още от древността. Световно известното венецианско стъкло е един от най-скъпите материали, от които се правят огледала за дворцови украшения още от Средновековието.

Ако имате красиви огледала у дома, но не сте сигурни как точно да ги разположите в пространството, можете да почерпите идеи от нашите предложения.

На първо място като декорация на всекидневната или антрето предлагаме голямо огледало с класическа барокова рамка. За да не изглежда чак толкова демоде можете да боядисате рамката в свеж модерен цвят по ваш избор. В случая е представено класическо огледало в лилаво.

Още по темата

Ако имате множество огледала в различни форми и големини, можете да ги подредите еклектично над скрина, масата в ъгъла или просто в някой кът от дома, който има нужда от глътка свежест.

За любителите на изчистените и правилни форми правоъгълните рамки за огледала са много приятен избор. Можете да ги съчетаете в разчупен ансамбъл като подредбата е въпрос на ваш вкус. Струпването от няколко геометрични елемента на едно място е модерен и елегантен начин да украсите дома.

Сладка и закачлива украса за спалнята можете да си направите от различни по големина правоъгълни и квадратни огледала с приятен розов цвят на рамката, които да подредите на скрина едно пред друго, така че да изглеждат като рамки на картини и същевременно да ви служат по предназначение.

Висящите огледала без рамка и с неравномерно изрязано стъкло винаги внасят романтика и дъх на старинност в помещението.

Избрахте ли си любима декорация?

Снимки: Pinterest