За дома

Никога не дръжте тези неща в гаража!

Вещи, които ще съсипете, ако съхранявате в гаража или мазето

08.10.2014г. / 11 32ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много от непотребните вещи в една къща се захвърлят на тавана, в мазето или в гаража. Там те стоят с години, докато не се скапят съвсем и не се наложи да ги изхвърлим.

Истина е, че гаражът е универсално помещение за съхранение на ненужни вещи и предмети, но ако възнамерявате да ги ползвате един ден, той не е най-доброто място за склад. Разбира се, това се отнася само за някои предмети, не всички биха се съсипали тотално, ако стоят в гаража или мазето.

Кои са те?

Боя

Ако ви е останала боя от последното освежаване на дома ви, трябва да знаете, че няма да изкара дълго във външно помещение, каквото е гаражът.

През лятото температурите са прекалено високи, а през зимата – твърде ниски. Освен това металните кутии, в които се държи боята, ръждясват и пускат дефекти в самото багрило.

Газови бутилки

Независимо дали газът ви трябва за зареждане на градинския грил или запалката ви, мястото му не е в гаража. Изобщо такива пособия не бива да се държат на непроветриво място, пък и бензиновите изпарения в гаража са си опасна предпоставка. Всичко може да се случи.

Консервирани храни

Много хора държат консервите и сладката си в гаража. Запасите ви от боб, домати и краставички могат да се окажат с доста по-скъсен срок на годност, ако стоят в гаража. Това е така именно заради температурните колебания през лятото и зимата.

През зимата консервите могат да замръзнат и това прави качеството им доста по-снижено.
Освен това храна, държана навън в гаража може да привлече гризачи.

Свързани статии

Хладилник

Честа практика е да се инсталират хладилници или фризери в гаража – хем да не пречат, хем площта да се употреби. Идеята обаче не е добра. Хладилните уреди не работят много добре в гаража. Поради температурните колебания в гаража, хладилникът изразходва повече енергия, което не е рентабилно за сметката ви за електричество.

Освен това в прекалено студени помещения, домашните хладилници не успяват да свалят температурата до нужните градуси, което пък крие риск от разваляне на храната в него.

Дрехи и хартиени стоки

Това си е истински рай за мишките и другите пакостливи гризачи и дребни бозайници, които могат да се шмугнат в гаража или мазето. Те ще направят истински планини от хартиените ви вещи, както и от дрехите ви.

Електроника

DVD плейъри, телевизори и компютри, които имате намерение да използвате някой ден, нямат място в гаража. Много лесно могат да бъдат повредени от температурата, както и от други фактори.

Коментирай