Хитри употреби на пастата за зъби

Полирайте бижутата

2014-10-20 14:01:00 | Михаела Лазарова

Всяка домакиня има своите хитринки, които й помагат в домакинската работа. Споделяме няколко приложения на пастата за зъби, които да опитате.

Премахнете драскотините върху екраните на мобилните телефони с помощта на паста за зъби. С помощта на суха кърпа и леки кръгови движения нанесете малко количество паста за зъби върху драскотините. След това избършете със суха кърпа.

Полирайте сребърните бижута, металните каишки на часовниците и предметите от месинг с паста за зъби. Върху стара четка за зъби нанесете малко паста и разтъркайте. След това изплакнете обилно с вода. Ако е необходимо, повторете.

Белите гуменки лесно се зацапват, особено подметките им отстрани. Нанесете паста за зъби, разтъркайте и забършете с кърпа или изплакнете с вода.

За да добавите повече блясък в банята, полирайте кранчетата с паста за зъби. Нанесете от нея върху меката част на гъба за почистване и разтъркайте, а след това обилно изплакнете с вода.

След като сте приготвяли ястие, в което има риба, лук, чесън, ръцете ви трудно се измиват от миризмата им. Ако в този момент не разполагате с лимон, нанесете малко паста за зъби. Това незабавно ще премахне неприятната миризма.

Още по темата

Ако върху дървени повърхности са останали кръгчета от чаши, нанесете малко количество паста за зъби. Леко потъркайте и избършете с чиста кърпа.

Ухапванията от комари, паяци могат да бъдат много неприятни. За да намалите сърбежа и зачервяването, нанесете върху ухапаното място паста за зъби. Този трик може да приложите и при херпес (но преди да са се спукали балончетата с течност).

За да бъдат лъскави и красиви ноктите ви, нанесете върху нокътната плочка малко паста. Разтъркайте за няколко секунди и изплакнете.