За дома

Храни, които може да замразите във фризера

Трикове, които пестят време

17.11.2014г. / 16 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstoc

Снимка: thinkstoc

Практичните домакини имат своите малки трикове, които им помагат в чистенето на дома и приготвянето на ястия. Много дами обичат да замразяват сосове, супи и ястия. Този трик пести време, когато сте натоварени. Но има и други храни, за които вероятно не сте и предполагали, че могат да бъдат замразявани. Споделяме кратък списък с тях.

Прясна царевица

Обичаме царевица с масло, върху пица, салата и т. н. За да имате прясна царевица, която да обработите термично, сложете няколко цели царевици в торбички за замразяване и ги поставете във фризера.

Авокадо и песто

Авокадото е чудесно за приготвянето на домашни маски и на невероятното гуакамоле. За да бъде винаги подръка, измийте и го разрежете на половинки. Сложете го в плик за замразяване. Може да го направите и на пюре, което да съхранявате в продължение на шест месеца. Същото важи и за песто соса.

Чесън и джинджифил

Стрийте чесън или настържете джинджифил и ги поставете във формички за лед. Така по всяко време ще имате ароматни подправки за вашите ястия.

Брашно

Може би ви изненадва, но подобно на много продукти във фризера може да запазите за по-дълго време и брашното.

Яйца без черупки

Трайността на яйцата е приблизително около две седмици. Но ако премахнете черупките, може да ги съхраните за шест до осем месеца. Премахнете черупките и ги сложете в пластмасови купички или форми за лед.

Покрийте ги с фолио и поставете във фризера. Преди да ги използвате за приготвянето на ястие просто ги извадете за няколко часа на стайна температура.

Сварен ориз и макаронени изделия

Вероятно тази идея няма да ви изненада, но поне ще ви подсети да приготвите предварително сварена паста за дните, които сте решили да хапнете вкусни спагети например. Когато решите да я приготвите, напръскайте я с малко вода и я затоплете в микровълнова фурна. След това я добавете към соса.

Свързани статии

Тортила

Тортила питките също могат да издържат няколко месеца във фризера. Когато решите да ги консумирате, извадете ги от фризера, намокрете с вода хартия за печене и ги увийте в нея. Поставете във фурната за няколко минути. След като ги извадите те ще бъдат меки и пухкави.

Ядки и шоколад

Тази изкушаваща комбинация също има място във фризера, а най-хубавото е, че не им трябва време за размразяване.

Коментирай