Декорация на дома с лампи

Уют чрез светлина

2015-01-05 14:40:00 | Илияна Николова

Няма по-незаменимо нещо от домашния уют. Как да си го създадете? Чрез подходяща декорация.

Светлината е важна за дома, затова са важни и осветителните тела. Нежната светлина внася в дома нежност, чувство и хармония. Затова ви представяме няколко идеи за това как да украсите дома си с осветителни тела.

За първата идея дори не ви трябва електричество. Нужни са ви само соларни градински фенери и стара лампа. Разглобете я и я монтирайте обратно, само че в основата поставете соларния фенер. Така ще имате уютна романтична светлина на масата в градината, без да се налага да прокарвате електричество.

Второто ни предложение е да си измайсторите бутикови лампиони от буркани. За целта е необходимо да прокарате кабел и фасонка на мястото, където искате да имате осветление, но вместо лампион, да монтирате буркан. Нужно е да завиете фасонката в капачката на буркана и сте готови.

За по-екстравагантно и нестандартно настроените имаме друга идея. Можете да превърнете старите си метални кофи (каквито всички имаме вкъщи) в чудесни лампиони! Просто пробийте дупка в средата на дъното на кофата и прокарайте оттам фасонката на лампата. Ефектът е страхотен!

За любителите на свещите имаме много интересна идея. Вместо да разполагате свещите из помещението по традиционния начин, можете да го направите като ги аранжирате като миниатюрни настолни лампи.

Още по темата

За целта ви трябват стъклени чаши за вино, малки свещи с метална поставка и ръчно изработени покривала за лампион, само че в мини размер. Можете да изработите малките лампиончета от плат по избор или твърда хартия.

Увийте плата, изрязан във форма на малка лампа около чашата и го закрепете със секундно лепило. В чашата поставете една свещ.

Снимки и идеи: Pinterest