За дома

Как да разбъркаме яйце още в черупката (видео)

Интересен трик за приготвяне на бъркани яйца, без да са пържени

16.03.2015г. / 13 01ч.
Илияна Николова
Кадър: Youtube

Кадър: Youtube

На вниманието на всички хора, обсебени от яйцата по света – ще ви представим един супер лесен трик за приготвяне на яйца!

Ще се влюбите в начина на приготвяне, а и вкусът се различава от обикновено приготвените варени яйца.

Всеки има своите предпочитания за приготвяне на яйца. А начините за готвене и сервиране са повече, отколкото можете да си представите.

Следващият трик е за онези, които обичат бърканите яйца. Но, обещаваме – няма да пържим яйцата! Ще си кажете: „Как тогава ще са бъркани, ако не са пържени?“. Има как!

Важно е да отбележим, че трикът отнема точно 1 минута и още 15 за варенето на яйцата. Така ще имате перфектни бъркани яйца за закуска, които няма да повишават холестерола ви, защото няма да има капка мазнина и пържене в приготвянето им.

Ето какво трябва да направите:

1. Вземете една стара памучна блуза с дълъг ръкав, два гумени ластика или въженца, найлонова торбичка и едно яйце.

2. Поставете яйцето в найлоновата торбичка и го затворете добре. Уверете се, че торбичката е увита и затворена добре. Важно е в торбичката да не остане почти никакъв въздух.

3. Поставете найлоновата торбичка с яйцето в ръкава на старата блуза. Завържете яйцето от двете му страни с помощта на гумените ластици или връвчици. Въженцата трябва да се падат от двете страни на яйцето.

Яйцето трябва да е плътно затворено в плата.

Свързани статии

4. Хванете ръкава на блузата в двата края и започнете с въртеливи движения да увивате яйцето около тъканта.

5. Завъртете с кръгови движения яйцето в ръкава на блузата, колкото можете по-силно. Трябва да изглежда така, сякаш изстисквате блузата от вода.

6. Повторете това завъртане със замах 15 пъти. Използвайте фенерче или светлината от смартфона си, за да проверите дали яйцето се е разбъркало. Ще разберете по това, че при обикновеното яйце светлината минава по-лесно през черупката, а разбърканото изглежда по-плътно на светлина.

7. Сварете яйцето в продължение на 15 минути. На така разбърканото яйце са му нужни малко повече от стандартните 8 минути за варене.

В клипчето можете да видите нагледно какво точно трябва да направите! Бон апети!

Коментирай