За дома

Ароматни употреби на ваниловия екстракт

Обезмирисяване на микровълновата фурна

21.06.2015г. / 15 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Той ухае чудесно и не пропускаме възможност да го добавим към сладкишите, които приготвяме. Ваниловият екстракт е ароматният помощник на всяка домакиня, не само в сладкарството, но и в освежаването на дома. Вижте за какво може да го използвате.

Освежете хладилника

Някои от най-любимите ни храни могат да оставят неприятна миризма в хладилника. Понякога дори почистването с оцет не успява да я премахне. Но ваниловият екстракт може да бъде вашето ароматно решение. Вземете памучна кърпа и сложете няколко капки от екстракта. След това избършете хладилника. За да задържите приятния аромат, напоете няколко памучни тампона и ги поставете в хладилника.

Обезмирисяване на микровълновата фурна

Притоплянето на риба, както и други храни с интензивен аромат могат да се задържат трайно като миризма в микровълновата. Почистете фурната с гъба и веро. Ако миризмата все още се усеща, сложете в купичка екстракт от ванилия и го пуснете в микровълновата за 1 минута.

Неутрализира миризмата на прясна боя

Миризмата на прясна боя не е най-приятното нещо след завършването на ремонтните дейности у дома. Ако ви предстои ремонт, добавете към боята 1 супена лъжица екстракт от ванилия. Къщата ще ухае по-приятно.

Свързани статии

Ароматната лампа

Ароматната лампа прави дома уютен и приятно ухаещ. Ако маслата, които добавяте в нея са ви свършили, сложете няколко капки ванилов екстракт.

И не на последно място за облекчаване на леки изгаряния

При готвене често се случва да се опарим. Болката е продължителна, а в тези моменти рядко разполагаме със специален мехлем. За да намалите неразположението, нанесете малко количество ванилов екстракт върху кожата.

Коментирай