За дома

Алтернативни употреби на формичките за лед

За какво можем да използваме формата за лед?

05.11.2015г. / 08 40ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Формичките за лед са удобни. Винаги имаме лед за питието ни, когато ни потрябва. Но формичките за лед могат да се използват и за много други неща. За какви, вижте в следващите редове!

За съхранение на вино за готвене

Знаем, че виното за готвене трябва да е с не по-ниско качество от това за пиене. Но за готвенето обикновено трябват малки количества вино. Така останалото количество от бутилката обикновено се разваля до следващата му употреба.

За да избегнете това, замразете останалото количество вино във форма за лед. Така ще имате вино за готвене всеки път, когато ви потрябва.

Свежи подправки през зимата

Снимка: glutenfreescdandveggie.blogspot.com

Свързани статии

Ако не сте почитатели на сухите подправки, а искате по всяко време на годината да имате пресни в кухнята си, замразете ги в малко вода. За целта всяко кубче лед ще съдържа количество подправка, при размразяването на която ще получите свеж аромат и вкус за ястията си.

Направете специални кубчета лед с цветя

Тези кубчета лед с цветя са много подходящи за различни коктейли. Можете да ги използвате за партита и събирания с гости и роднини. За целта използвайте само ядливи цветя, които да замразите с малко вода във формичките за лед.

За съхранение на дребни бижута

Снимка: wikihow.com

Малки мъниста, обици, медальони, златни и сребърни верижки, пръстени – всички тези малки бижута могат да бъдат много успешно класирани във форма за лед.

Направете си разсад за градината

Снимка: positivemed.com

Отделенията на формичката за лед са много удобни за посяване и отглеждане на разсад. И без това за покълването на семената обикновено не се изисква много почва. Така че, използвайте кутийките за лед. Удобно е!

Коментирай