За дома

Подредба на дома за настроение и просперитет през новата година

Как да донесем късмет в дома си през новата година?

02.01.2016г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Домът е нашата крепост. За да ни носи топлота, радост, щастие и здраве, нашата крепост трябва да е приветлива и подходящо подредена с необходимите за целта аксесоари.

Как да подредим дома през новата година, така че да ни носи късмет и просперитет?

Сложете акцент на стените

Цветовете ще внесат настроение и късмет в дома. Окачете картини с плодове, цветни елементи, птици, мидички, палми. Подходящи за следващата година са дървените квадратни рамки. Можете да изберете също така живопис или пък да окачите снимки от последната ви ваканция със семейството.

Сменете възглавниците на дивана

Възглавниците на дивана са украса, която има значение за настроението в дома. Изберете такива с цветни мотиви, земни тонове от зелената и кафявата гама. Докоснете се до природата и й позволете да влезе в дома ви през новата високосна година.

Килимите са от значение

Направете краката си щастливи – постелете под тях хубави килими. Ако досега не сте имали мека настилка в дома си, сега е моментът да поставите такава. Ако пък имате, сменете я с нова и свежа. Флоралните мотиви са много подходящи тази година. Пуснете природата да влезе в дома ви.

Пуснете светлината в дома си

През новата година дръжте завесите и щорите отдръпнати, за да може да влиза максимално много светлина. Неутралните нюанси ще са много подходящи. Леките пастелни тонове от земната гама ще спомагат за настроението в дома. Изберете предимно бежови, светлозелени, светлосини, светложълти, нежни кафяви и бодри тонове.

Не забравяйте за растенията

Всеки дом трябва да има своите растения. Те дават живот и озаряват атмосферата. Колкото по-зелена и буйна е растителността през новата година, толкова по-добре. Лилиумите и фикусите са сред най-подходящите за отглеждане в домашни условия цветя за 2016 година.

Премахнете алергените

Всеки дом има своите алергени. Те ни разболяват и намаляват дееспособността ни. Затова просто ги премахнете през новата година!

Сменете старите одеяла, килими, пердета и събиращи прах предмети в дома с нови.

Снимки: iStock

Коментирай