Красиви вази от бутилки и прежда

Лесна идея за повече цвят в дома

2016-07-12 13:50:00 | Михаела Лазарова

Домът винаги е по-красив и уютен, когато в него има свежи цветя. За тях никога не ни достигат вазите. Хубаво е, че с подръчни средства, само за няколко минути, можем да си направим ново попълнение към декора на дома или офиса.

Днес споделяме една идея, в която ще видите как с няколко бутилки и цветна прежда, може да си направите красиви вази, които ако решите, можете да поднесете и за подарък на ваши близки. Ще ви бъдат необходими лепило на водна основа, няколко кълбенца прежда в различни цветове и няколко бутилки в различен размер и форма.

Преди да започнете да ги декорирате, трябва много добре да ги измиете и подсушите. След това с помощта на четка за рисуване, започвайки от горната част на бутилката, нанесете малко количество лепило и започнете плътно и стегнато да увивате конците.

Още по темата

Така постепенно нанасяйте по малко лепило и продължавайте да увивате преждата. Само след няколко минути ще получите чудесна ваза. По желание може да си направите и шарени вази, като комбинирате няколко различни цвята.

Ако искате декорацията да стане още по-интересна, може да залепите тук-там за разкош камъни или перли. Нека фантазията ви води.

Снимки: facebookю бери и делай