За дома

Най-щастливият ми ден

Денят, в който спрях да чистя. Алилуя!

01.04.2017г. / 14 27ч.
Мария Дуковска
Най-щастливият ми ден

Знаете ли кой е най-щастливият ми ден? Денят, в който имам време за мен, за децата ми, за съпруга ми. Ден, в който бързам да се прибера от работа, но не за да чистя като умопобъркана вкъщи, а за да прекарам ценно време с любимите си хора и да имам време за почивка.

Преди се прибирах от работа и изпадах в истерия, защото ме очакваше поне час чистене по всички стаи из апартамента. Пристъпите ми наподобяваха нервно-истеричен танц на лудостта...

Сега обаче по-често ми се случва да изглеждам така. Дзен на всякакво ниво.

Как стана тази трансформация ли? Много просто. Спрях да чистя и си купих робот. Казва се Roomba и ще ви запозная с него.

Румбата е малък, компактен и не заема много място. Движи се много тихо, чисти с въртеливи движения, преминава през прагове без проблем и влиза от стая в стая. Трябва само да му отворя вратите на апартамента и той си чисти необезпокоявано. Чудно!

Да, наистина удоволствието да го имам, излиза малко по-скъпо от покупка на обикновена прахосмукачка. Но времето ми е по-скъпо и ценно. Освен това роботът изплаща цената си, като прекарвам свободното си време с любимите ми хора или правейки нещо, което наистина обичам.

Сега имам повече време, в което да се разхождам, да почивам, да чета книга или да гледам филм. Или просто да изпия чаша вино спокойно, защото Румбата вече е изчистил вместо мен. Докато аз съм гледала любимото си предаване или някой филм. Идилия, нали?

Румбата няма досадни кабели, които да дърпам, влача, набутвам и прибирам всеки път! Сега натискам само едно копче и магията се случва.

Не ми се налага да се навеждам в йога пози, събирайки топчета косми по пода, оглеждайки се за всякакви трохи, остатъци от храна, начупени бисквити. Румбата го прави вместо мен. И най-хубавото – прави го много тихо.

Ако имате малки деца, както аз имам две на брой, Румба върши работа и на детегледачка. Защото свети, върти се, атрактивна е и децата си играят да я гонят из стаите. А това ще ви дари с няколко минути спокойствие.

Освен това издържа на удари, има сензор за стени и няма опасност да се блъсне или счупи.

Няма нужда да включвате и изключвате, преминавайки от стая в стая. Достатъчно е да отворите вратите на всички стаи и роботът влиза, чисти, излиза.

Ако искате да чистите само една стая, затваряте я вътре и когато тя приключи, се изключва сама. Чиста работа.

Друго невероятно предимство на Румбата е, че редуцира алергените у дома. Когато чистим с обикновената прахосмукачка неминуемо кихаме по няколко пъти, забелязали ли сте? С робота това изчезва.

Ако имате домашни любимци, с купуването на iRobot, правите подарък и на тях. Повечето животни изпитват неистов ужас от шума и бръмченето на обикновените прахосмукачки.

С Румбата обаче дори и те се забавляват.

С робота ще си спестите и много изхабени нерви. Старите патила с разглобяването на прахосмукачката в момент на чистене ще останат в безславното минало.

Няма вадене и прибиране на кабели, дърпане, влачене, набутване...

Лесно е да се използва, и дете ще се справи със задачата. Достатъчно е да се натисне едно копче. Има възможност за отложен старт, както и съществуват мобилни приложения, с които да я включите да чисти, дори ако не сте у дома.

И най-важното е, че никога повече няма да ви се наложи да чистите. Защото вече има кой да го прави вместо вас.

Коментирай