За дома

Съветите на специалиста за избор на спални комплекти

Обикновено спалният комплект включва двойно спално легло, нощни шкафчета, гардероб и скрин с огледало

11.01.2018г. / 08 22ч.
Мария Дуковска
Снимка: мебели Арена

Снимка: мебели Арена

Покупката на спален комплект е за предпочитане, тъй като си спестявате възможни бъдещи несъответствия, както в дизайна и цветовете на отделните компоненти, така и от евентуални разминавания.

На първо място трябва да изберете няколко модела, които да отговарят на личните ви предпочитания, след което да се спрете на само един от тях отговарящ на 100% на изискванията ви за дизайн и размер.

Обикновено спалният комплект включва двойно спално легло, нощни шкафчета, гардероб и скрин с огледало.

Изборът на спалното легло трябва да е съобразен както с вашите размери, така и на вашия партньор. Леглата се предлагат в няколко стандартни размера, които да съчетаете в бъдеще със съответния матрак. Повечето легла се предлагат без включен матрак. Така на практика можете да закупите допълнително матрак от предпочитания ви производител.

Задължително избирайте легла със здрав корпус и подсилващи елементи, което освен че ще ви спести неприятни звуци при всяко помръдване, така и по-дълъг живот на леглото.

Нощните шкафчета не са задължителни, но не пренебрегвайте тяхната функционалност. Гардеробът трябва да е достатъчно обемен и евентуално съчетан с надстройка, за да можете безпроблемно да съхранявате там вашите дрехи, бельо, завивки и други. За малки пространства избирайте гардероби с плъзгащи врати, а наличието на огледала по тях може да елиминира нуждата от допълнително закупуване на огледало.

Препоръчително е всички подвижни елементи да са снабдени с плъзгащи, сгъваеми или повдигащи механизми. Така на практика ще повдигате матрака без усилия и затваряте вратите на гардероба безшумно.

Навярно за всички вас най-важният момент преди покупката на мебели е цената. Избирайки евтино спално обзавеждане рискувате вашите мебели да дадат дефекти в съвсем кратък срок, като отлепяне на фурнир, разпадане на плоскостите, огъвания и провисвания, скърцане и много други. Затова бъдете внимателни, освен красив, вашият спален комплект трябва да е удобен и надежден! Нашите предложения спални комплекти ще откриете в онлайн магазина ни: Мебели Арена.