За дома

5-те тайни на перфектно обзаведената спалня

Как да направим помещението за сън идеално декорирано

18.01.2019г. / 07 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Спалнята е мястото, което трябва да ни кара да се чувстваме като преродени на сутринта, готови за нови подвизи. Всичко в нея има значение, от килима до полилея, от цветовете до подредбата на мебелите. Ако всичко е изпипано, спалнята ни ще ни направи по-здрави, по-щастливи и енергийно по-силни.

За да направим спалнята си перфектна можем да почерпим опит от най-добре обзаведените и скъпи хотелски стаи, в които всичко трепти в идеална хармония. Какво общо имат те помежду си?

Кои са най-добрите цветове за спалнята

1. В тях се използва алтернативно осветление.

Едно от нещата, които създава най-много уют в спалнята е разпръснатото или локалното осветление. Романтиката, която красивата нощна лампа може да придаде на спалнята, е незаменима. Помислете за това, когато обзавеждате спалнята си.

2. Те имат многослойни орнаменти по прозорците.

Дизайнерите на луксозните хотели не пропускат задължително да включат най-малко два слоя пердета или комбинация от пердета и щори. Една от тайните на перфектно обзаведената и възможно най-уютна спалня е възможността едновременно да я направите напълно тъмна и изолирана от външния свят, както и да позволите на слънчевата светлина да я озари.

Инвестирайте в необходимите два, три или повече слоеве орнаменти в декорацията на вашите прозорци.

3. Те използват максимално нощните шкафчета.

Една наистина впечатляваща част от интериора в спалнята, това е добре подбраното и стилно нощно шкафче, обзаведено с необходимите вкус и функционалност. Ако обзавеждането ви не включва нощно шкафче, изберете друга мебел, която да изпълнява и съчетава едновременно тези функции, но да заема важно място в помещението.

Свързани статии

10 визии за бохемска спалня

4. Поставете акцент върху леглото.

Магията се случва там, на леглото. Затова го направете централна фигура в спалнята. Не го забивайте до някой ъгъл или до гардероба например. Дайте му възможност да се изяви като съществен обект, фокусиращ вниманието към себе си. Декорирайте го добре. Украсете го с пухкави възглавници. Издърпайте го леко напред, за да може енергията да преминава свободно между него и стената.

5. Те никога не пропускат изкуството върху стената.

Тъй като спалнята е място само за вас и най-близкия ви човек, е важно да инвестирате в интериора ѝ. Ако леглото е фокусната точка на спалнята, една изящна красива картина над него би завършила цялостното звучене на вашето най-интимно помещение.

Коментирай