За дома

9 идеи да направим дома по-уютен

Лесни, практични и не скъпи начини да внесем топлина и уют в апартамента

06.11.2019г. / 14 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Нашият дом е нашето най-специално място. Там където се чувстваме добре, удобно, уютно и най-вече – спокойно. Това към което се стремим, обикновено е да направим дома си още по-приятен и уютен и да го реновираме във времето така, че да радва окото и да ни зарежда с положителна енергия.

Ще ви дадем няколко лесни и практични идеи за дома, които ще ви помогнат да го направите още по-уютен и топъл.

„Правилото на трите“

Есенцията на „правилото на трите“ е въведена от интериорните дизайнери, които често комбинират три предмета в различни форми, цветове или размери, в една композиция. Например, може да подредите в една композиция ваза, статуетка и свещ на една повърхност или табла. Привлекателната страна на това „правило“ е, че може да развихрите въображението си и да комбинирате различни предмети по ваш личен вкус.

Ароматни свещи – Фенер за свещи

Няма по-уютен атрибут за дома от свещите. Различни по цвят и размер, а защо не и аромат, те са прекрасна идея за освежаване на интериора и за една по-романтична атмосфера. Ако искате да разнообразите интериора си може да го направите с няколко красиви фенера, в които да поставите малки чаени или друг вид свещи.

Саксия или Jungle Jar

Цветята са синоним на домашен уют. Ако искате най-лесно да придадете топлина на дома си, задължително е да се сдобиете с поне едно цвете или растение в саксия или пък модерните напоследък градинки в буркан (Jungle Jar). Тук може да видите идеи за подходящи растения, които прочистват въздуха вкъщи.

Меки възглавници за сядане на пода

Ако често ви идват приятели на гости, с които обичате да пийвате, хапвате, да гледате филми заедно, какво по-уютно от това да нахвърляте меки и удобни възглавници по пода, да седнете всички заедно и да се забавлявате. Това е чудна идея, ако имате и малки деца, тъй като те обожават да седят/лежат на пода.

Картини или рамки със снимки

Ако все още не сте сложили картина на стената, побързайте да го направите. Друга подходяща идея да внесете уют и артистизъм е да поставите по-разчупена рамка с любими фотографии.

Малка масичка за кафе

Един задължителен акцент, особено за почитателите на кофеиновата напитка. Ако все още не сте се обзавели с малка и красива масичка за кафе, може би сега е моментът да го сторите.

Удобно кресло или люлеещ се стол

Ако имате празен ъгъл или свободно пространство, което се чудите с какво да запълните, ето ви чудесна идея. Не е оригинална, но пък е практична и същевременно внася невероятно усещане за уют.

Стилни вази, направени от нестандартни бутилки

Ако имате останали вкъщи по-нестандартни бутилки, които са ви подарявали или пък сте си купували и ви е жал да ги изхвърлите, използвайте ги за декорация. Оцветете ги или им направете интересен декупаж и ги използвайте като атрактивна ваза.

Предмети, които повдигат настроението

Именно малките неща в дома са този акцент, който придава уютна и приятна атмосфера. Обградете се с подобни малки детайли, които ви карат да се усмихвате и предразполагат да се чувствате наистина комфортно. Може да са табелки с цитати или мъдри фрази, възглавница с надпис или снимка. Варианти и идеи има много, те са различни спрямо вкуса и интересите на всеки човек. Вие може да поставите акценти, които са ви приятни и ще радват окото ви.

Снимки: iStock

Коментирай