За дома

Красиви декорации със сукуленти

Растения, които не са капризни, но носят много красота

24.04.2019г. / 07 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те са малки, красиви, могат да се комбинират в интересни декорации за градината или в саксия и не са капризни за отглеждане. Вероятно сте ги виждали в супермаркетите, магазините за цветя. Сукуленти – малки разнообразни цветя (над 800 вида), някои от които с дебели месести листа. Те са многогодишни растения. Кактусите също спадат към тях.

Най-общо отглеждането на сукулентите зависи от техния вид и това дали ще бъдат отглеждани на открито или закрито. Някои предпочитат слънчевите лъчи и по-топъл климат, докато други безпроблемно се развиват и на сенчести места. Почвата, в която се отглеждат е пясъчен компост, като не бива да се прекалява с поливането. Препоръчва се и подхранване с подходящи торове.

Цъфтежът на сукулентите зависи отново от вида им. Хубавото на тези растения е, че с тях може да направите интериора в дома си по-красив. В градината също могат да се направят различни конфигурации, добавяйки към тях камъчета, светлини и т. н. Днес споделяме няколко идеи за декорация. Повече вижте в галерията ни.

Коментирай