За дома

Как да си направите великденски яйца като кактуси

Една интересна и красива идея

25.04.2019г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: blissmakes.com

Снимка: blissmakes.com

Ако традиционната великденска украса за яйца ви е омръзнала, опитайте нещо ново, свежо и интересно – яйца като кактуси. Идеята за тази декорация е чудесна за Великден, а и не само, тъй като може да се използва не само с истински ядливи яйца, но и с дървени или пластмасови, които да послужат за украса на кухнята или всекидневната ви.

Декориране на великденски яйца със сладкарски бои

Какво ви е нужно, за да си направите яйца като кактуси за Великден?

  • Боя за яйца или акрилна боя в зелено;
  • Боя за яйца или акрилна боя в бяло;
  • Четки за рисуване;
  • Восъчна свещ;
  • Цветна хартия;
  • Лепило.

Сварете яйцата. Подсушете и охладете до стайна температура, ако ще използвате акрилната боя. Ако предпочитате традиционната зелена боя за яйца, боядисайте яйцата, докато са все още горещи. Оставете ги настрана да изсъхнат. В случай, че изберете акрилната боя, боядисайте яйцата с четка. Белите точици, които играят роля на бодлите на кактуса се нанасят с друга чиста четка след като зелената боя изсъхне напълно.

Ако не разполагате с бяла боя, използвайте восъчната свещ. Намажете с нея яйцата още преди да сте ги боядисали. Така след поставянето им в боята тези места ще останат небоядисани.

От цветната хартия направете цветчета, които да залепите накрая в горната част на яйцето. Те ще направят вашите яйчени кактуси цъфнали и красиви.

Лесно боядисване на великденски яйца с лук

По желание можете да подредите яйцата в саксия с камъчета, както е показано на снимката, така че да заприличат на истински сукуленти.

Снимка и идея: blissmakes.com

Коментирай