За дома

3 прости правила за декорация на малко антре

Как да създадем усещане за простор

18.09.2019г. / 08 13ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Живеете в средностатистическо жилище с не особено голяма площ? Не сте сами. С това се задоволяват по-голямата част от хората. Но не се отчайвайте. Можете да направите и най-тясното пространство приветливо и уютно с някои промени в аранжировката и декорацията на мебелите. С тяхна помощ, както и с тази на специалистите, можете да преобразите най-малките пространства вкъщи, превръщайки ги в приветливо и любимо място у дома.

Малко жилище – много гости. Как да се справим?

Нека поговорим за малкото антре, с което повечето от нас се примиряват всеки ден, прибирайки се вкъщи. Как да го накараме да изглежда по-просторно и уютно?

Предимствата на по-малкото жилище

Ето три лесни начина:

Внесете само мултифункционални мебели в него

За да освободите колкото се може повече пространство в малкото си антре, използвайте само мебели, които съвместяват няколко функции в едно. Така ще спестите място в антрето, ще го направите мултифункционално, а и ще внесете повече уют.

Свързани статии

Окачете огледало

Огледалата са винаги добър избор по отношение оптичното разширяване на помещенията. Те създават усещането за пространство, за повече въздух в малкото антре. Ако ги поставите на срещуположна на прозорец стена, ще предизвикате естественото озаряване на малкото антре. Това удвоява пространството и предизвиква позитивни вибрации при влизане в дома.

Как да разширите оптично малкото помещение според фъншуй

Използвайте стените, за да разширите пространството

За да съхранявате повече дрехи, обувки и принадлежности в малкото си антре, използвайте площта на стените си. Окачете шкафове, закачалки и кошници на стените, в които да държите предметите и пособията си. Така ще направите пространството в антрето по-обширно и свободно. Максималното възползване от това, с което разполагате, е ключов момент в обзавеждането на малки помещения.

Коментирай