За дома

Цветове за щастлив дом

Преоткрийте себе си чрез тях

09.10.2019г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Жълт

Жълтото се счита за един от най-щастливите цветове и според учени, човешкият мозък е много реактивен към него. Той се свързва с психична стимулация, спомага за креативността, взимане на решения. Топлите му нюанси са подходящи за кухнята. Ако искате да го добавите в друга част на дома си, не забравяйте, че може да ползвате неговите пастелни нюанси, не задължително ярките.

3 начина да привлечем положителна енергия в дома

Зелено

Цвят на баланс, хармония, растеж, изобилие. Заобиколени от зелените нюанси ние балансираме емоциите си. Създава се равновесието между мозъка и сърцето, което създава усещането за обновяване и прераждане, помагайки ни да презаредим емоционално. Ако не харесвате зеленото, като боя, тапети, плочки, мебели, опитайте се да го включите в интериора под формата на свежи растения.

Лилаво

Още един цвят, който може да ви накара да се почувствате по-щастливи, ако знаете как да го използвате в интериора на дома си. Той се свързва с богатство, фантазия, духовност и въображение, разширява нашето съзнание.

Свързани статии

Лилавото е цвят, който ни помага да мечтаем и да избягаме от ежедневното напрежение. Може да използвате и меките лавандулови нюанси за повече баланс в дома.

Розово

Цветът на безусловната любов, състраданието, романтиката, надеждата. Розовото ни помага да се успокоим, да намалим негативните емоции като гняв. Може да го ползвате не само за детската стая, но и за спалнята ви под формата на чаршафи, одеяла, стена като акцент и т.н., за да стимулирате чистата любов, сладостта.

Снимки: iStock; pexels

Коментирай