За дома

5 трика за декорация на дома, която да пребори есенната депресия

Как да освежим настроението вкъщи

11.10.2019г. / 10 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на есента и зимата настроението на повечето хора се влошава. Пръст в това имат и лошото време, по-малкото светли часове през деня, както и тъгата по отминалите летни почивки и забавления. За да се преборите с всичко това е препоръчително да подновите декорацията и обстановката вкъщи. Това ще ви помогне да се справите по-лесно с есенно-зимната депресия, така характерна за много хора.

Мебели с кадифе – как да ги включим в интериора на дома или офиса

От голяма важност за справяне със стреса и минорното настроение през есента е именно освежаването на обстановката в дома, защото той е мястото, в което прекарваме свободното си време. Той е крепостта, която ни дава място за почивка и релакс.

Пребоядисайте стените в светли, топли или по-ярки цветове

Подгответе се за борба с лошото настроение през есента с подобаващи ведри цветове. Обградете се със свежи нюанси, които да ви влияят позитивно на подсъзнателно ниво. За целта можете да пребоядисате стените вкъщи в топли цветове. Ако нямате възможност и време да правите освежаване от този тип, опитайте с подмяна на завесите, покривките за маси и мека мебел, килимите. Така есенната и зимна депресия няма да успее да ви сломи.

Живи растения

Увеличете арсенала си от живи растения вкъщи. Ако досега не сте гледали никакви, сега е моментът да ги въведете в дома си. Тяхната красота и живост разведрява обстановката в дома и го прави по-приветлив. Според проучванията живите растения вкъщи допринасят за потискане на тревожността и нормализиране на кръвното налягане.

Как да премахнете негативната енергия от дома?

Добавете повече светлина

Локалното осветление и нощните лампи в допълнение на основните осветителни тела в дома също допринасят в борбата с есенните и зимни депресивни състояния, причинени от краткото слънцегреене и липсата на достатъчно естествена светлина.

Свързани статии

Пуснете и светлината да влезе свободно в дома

Ако дръпнете завесите и вдигнете щорите, ще позволите на и без това малкото естествена светлина през есента и зимата да озари дома ви. През лятото много хора използват плътни завеси,които да спират светлината. Заменете ги с прозрачни пердета, които да могат да пропускат светлината през есента.

Фъншуй цветове за положителна енергия в дома

Добавете малки „експлозии“ от цвят

Друг добър трик за разведряване на есенната обстановка вкъщи е добавянето на акценти от ярки, наситени цветове на стратегически места в дома. Различни предмети и декорации могат да ви свършат работа – цветни възглавници, ярки покривки, нови пердета, фигурки, свещи или кътчета, оформени с ваши любими предмети. Изобщо, всичко, което ще ви накара да се усмихнете, е от значение.

Коментирай