За дома

10 интериорни грешки, които допускаме

Мнението на дизайнерите

11.05.2020г. / 11 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би мислите, че домът ви изглежда перфектно – всяка мебел е на точното си място, не сте прекалили с нищо и нищо не ви липсва. Може и да е така, а може и да не е. Представяме ви 10 детайла от обзавеждането, които според изтъкнати интериорни дизайнери, не са подходящи за обзавеждането и подреждането на дома ни. Вижте кои са те.

Стени тип галерия

Стените, отрупани с картини в стил галерия са чудесно решение за малки пространства, но според някои интериорни дизайнери не са толкова добра идея. Дизайнерът Брайън Стодард казва пред bestlife.com, че когато на една стена се поставят много предмети, то тя изглежда претрупана и задушена, затова препоръчва да се избягва подобна подредба.

Пет трика за декорация на дома, за да преборим есенната депресия

Изкуство навсякъде

Прекаляването с предмети на изкуството навсякъде из дома ни, не е вариант, който интериорните дизайнери препоръчват. Дори и да имате множество такива предмети, да ги цените и желаете да разположите в дома си, придържайте се към умереност.

Увличането в тази посока може да бъде възприето от гостите, които посещават дома ви за излишна претенциозност, която задушава вашата обител и не ѝ дава възможност да „диша“.

Цветове за щастлив дом

Голи прозорци

Интериорният дизайнер Ники Грийн споделя, че едно от най-дразнещите неща за него е липсата на завеси в един дом. Единственият вариант, в който може да си позволите прозорците ви да са голи, ако те самите са някакъв по-специален модел и изработка, която искате да се забелязва.

Не слагайте картините прекалено високо

Преди да забиете пирона високо над нивото на главата ви, помислете пак и свалете височината. Интериорният дизайнер Алексис Гарет препоръчва картините да се поставят на нивото на ръста на средностатистически човек, тъй като е по-приятно за окото. Според нея най-добре е да се закачат картини и други предмети на изкуството на около 160-170 см от земята, за да могат хората да се любуват на творбите, без да се налага да изкривяват вратовете си.

Малки мебели в голямо пространство

Когато купувате мебели за голяма стая, е важно да инвестирате в обзавеждане, което отговаря на размера на помещението. Малките мебели в големи пространства придават усещане за недовършеност и за липса на елементи от обзавеждането, освен ако това не е вашата цел.

3 прости правила за декорация на малко антре

Прекален минимализъм

В стремежа си да поддържате дома си изключително чист и подреден, избирайки светли цветове, семпла мебелировка и почти никакви лични предмети, вие обезцветявате дома си. Прекаляването с мебели и вещи се счита за грешка в обзавеждането, но същото важи и за хиперминимализма. Избягвайте и двете грешки по възможност.

Коментирай