За дома

10 интериорни грешки, които допускаме

Мнението на дизайнерите

11.05.2020г. / 11 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Използвате грешните крушки

Според много от интериорните дизайнери грешка е да се слага каква да е електрическа крушка на осветителното тяло. Те имат значение и е важно да намерите баланса и точната светлина, която ви харесва, за да използвате правилните крушки в дома си.

Мебел, която не е на точното място

Ако дизайнът на дома ви не позволява на хората, които ви гостуват, да се движат свободно из помещенията, вероятно сте направили голяма грешка, смята Гуен Сийгъл, интериорен дизайнер. Според нея много често хората искат да покажат по-интересна мебел от обзавеждането си по нестандартен начин, поставяйки я на необичайни места, без да се замислят, че пречат на преминаването и стоят нелогично.

Препълване на стаята с мебели и предмети

Маси, столчета, табуретки, кресла, вази, рафтчета – препълването на стаите с мебели е задушаващо. Една стая трябва да има въздух и поне малко свободно пространство, за да се усеща нейната атмосфера. Препълвайки дома си с мебели, вие задушавате неговата индивидуалност. Търсете баланса, съветва Сийгъл.

Как да премахнете негативната енергия от дома

Диван и столове в синхрон

Повечето хора смятат за съвсем естествено да съчетават диван и столове като модели, текстил, дизайн, цветове, но според експерта по обзавеждане Марти Башър, това е остарял начин на подреждане. Според него това е метод на обзавеждане от 80-те години на миналия век и вече не е актуално да се търси съчетаване на всяка цена.

Коментирай