За дома

Фъншуй съвети за спалнята за добър сън и повече любов

Как подредбата и декорацията помагат за качествен релакс през нощта

28.12.2019г. / 15 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй е древно китайско понятие, както знаем, отнасящо се до потока на положителната енергия през обектите в пространството. Сред най-важните принципи на фъншуй е подредбата на дома, така че енергията да може да преминава свободно, което носи щастие, благополучие и здраве.

6 признака, че домът ви има добра енергия според фъншуй

Спалнята е мястото, което ни дава най-необходимата почивка и уединение, затова е и толкова важно помещение в дома. Важно е как подреждаме спалнята, какви цветове избираме за нея според фъншуй, за да можем да получим така необходимия възстановителен и отпускащ сън.

Подходящата подредба на интериора в спалнята може да повлияе и на любовния ни живот, да ни донесе щастие, да спомогне за изглаждане на проблемите и сближаване с партньора.

Поставете леглото си далече от вратата

Важно е леглото да не бъде близо до вратата, ако помещението позволява това разбира се. Добре е да е леко повдигнато, а не да е буквално на пода. Това позволява на енергията да го заобикаля и да преминава свободно и безпрепятствено. Препоръчително е леглото да е с табла, която да придава здравина, подкрепа и сигурност, докато спите. Допуска се модифициране на някои от тези строги правила в зависимост от възможностите и ситуацията във вашия дом, както и вашите предпочитания и вкус.

Лесни начини да декорирате дома за късмет според фъншуй

Онова правило, което не е добре да нарушавате, е споделянето на обща стена между спалня и баня, където да позиционирате леглото. Така позитивната енергия се „оттича“ с мръсния поток вода и я губите. Друго важно правило е да не поставяте спалнята под греди, ако има такива в жилището или къщата ви.

Изберете правилните цветове

Цветовете в спалнята трябва да са успокояващи и привлекателни. Изберете цветове, които ви носят енергия, правят ви усмихнати и отнемат от напрежението и стреса ви. Най-лесно е да започнете с неутрални земни цветове. След това можете да добавите по-богати цветови акценти според вашите вкусове и намерения.

Ако имате напрегнато ежедневие и забързан начин на живот, изберете неутрални и по-светли нюанси. Те ще ви донесат спокойствие и уют. Ако търсите повече искра или мечтаете за по-жизнен и динамичен живот, направете ярките цветове основен елемент в спалнята.

Фъншуй съвети за подредба и разположение на банята

Свързани статии

Подредете и разчистете

Преди да започнете с каквито и да било промени в спалнята е важно да я разчистите от излишните предмети, пособия и дрехи, да подредите разхвърляните шкафове и чак тогава да правите промени в интериора. Енергията се нуждае от пространство, за да преминава свободно и безпроблемно през дома ви.

Фъншуй съвети за привличане на любовта

Обърнете внимание на симетрията

За да бъде спалнята ви издържана според принципите на фъншуй е важно да се съобразите с правилата за симетрия. Усещането за баланс е много важно в тази наука. Той има влияние върху успокояването и заземяването. Ако имате предмети, които изискват или предполагат те да бъдат в комплект, например нощни шкафчета, спазете този принцип. Това спомага за хармонията в спалнята.

Коментирай