За дома

Защо мултикукърът не трябва да липсва в никоя кухня

С употребата на мултикукър ще започнете да готвите и по-здравословно в сравнение с традиционните методи

15.02.2020г. / 11 59ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако търсите съюзник в кухнята, съществува уред, който може да ви помага в приготвянето на различни рецепти тогава, когато не разполагате с никакво време или просто нямате достатъчно опит в готвенето. Това чудодейно устройство носи името мултикукър.

На пазара има голямо разнообразие от мултикукъри, защото повечето известни марки за домакински електроуреди предлагат такива. Много хора обаче все още не познават тези уреди добре или изобщо не са запознати и не знаят колко много биха им улеснили живота, спестявайки време, пространство и усилия, като в същото време елиминират нуждата от допълнителни устройства и съдове за готвене.

Със своята практичност, един мултикукър може да стане най-добрият асистент в кухнята, с който да подобрите семейния и професионалния си живот, тъй като благодарение на него, ще можете да прекарвате повече време с любимите хора в правенето на нещата, които наистина имат значение.

Мултикукърът е електродомакински уред, който помага за автоматизиране на процеса на готвене. Един мултикукър може да извършва различни операции като варене, печене или пържене. Принципът на действие на тези апарати е да се избере рецепта, да се поставят съставките в устройството, да се избере съответната програма, а мултикукърът ще свърши всичко останало. Да, толкова просто е всичко!

Освен пестенето на време, усилия и пространство, с употребата на мултикукър ще започнете да готвите и по-здравословно в сравнение с традиционните методи. Защо да консумирате нездравословна храна, полуфабрикати или претоплени в микровълновата фурна ястия, когато можете да приготвите пълноценна вечеря или обяд за изключително кратко време с помощта на мултикукъра.

Освен това, с един такъв уред се работи изключително лесно, а и се използват точни количества при готвенето. Не бива да се забравя и предимството, че не е необходимо готвенето да се случва непосредствено преди хранене. Мултикукърите могат да бъдат програмирани да готвят автоматично без дори да е необходимо да сте си вкъщи. В края на готвенето уредът ще поддържа храната топла, докато стане време за консумирането ѝ.

Изглежда трудно за вярване, но мултикукърът спестява пространство в кухнята, защото ако му се доверите и започнете да го използвате, няма да имате нужда от допълнителни тенджери, тави или тигани.

Мултикукърите попадат в различни ценови класове, но накратко – има уреди за всеки джоб. Цената се различава не само от модела, но и от вградените програми, които варират от 4-5 до няколко десетки, от броя добавени аксесоари, от мощността и капацитета. На вас ви остава само да прецените колко голям и мощен да бъде новият ви мултикукър в зависимост от това за колко души приготвяте храна обикновено.

Коментирай