За дома

3 тенденции в обзавеждането, които ще са демоде през 2020

Не се съобразявайте със стереотипи

26.02.2020г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Времената се менят, а заедно с тях и модните тенденции. Тенденциите в домашния дизайн и обзавеждане също следват своите трендове и през новото десетилетие има някои начини на обзавеждане, които ще са демоде.

Ако сте решили да следвате някой от тях, променете концепцията си. Вижте кои тенденции в обзавеждането ще са демоде през 2020 година.

Съвети за правилно обзавеждане на дома

„Мъжки“ срещу „женски“ стил на обзавеждане

Мъжка стая, женска стая, всички тези клишета ще останат в историята. Отървете се от тях. Избягвайте обозначаването на отделните секции в интериора в дома ви, не им слагайте етикети. Вместо това се постарайте да интерпретирате собствените си предпочитания в съчетаването на цветове без да се придържате към строги правила.

10 съвета за правилно обзавеждане на дома

„Розовото е за момичета“ и „синьото е за момчета“ е стереотип, който през новото десетилетие ще остане в историята. Същото важи и за подобните цялостни етикети за интериор, сред които „романтичен“, „битов“, „минималистичен“, „италиански“, „бохо“ и така нататък.

Определени цветове не си подхождат/ подхождат си

Това е още едно клише, което ще остане в историята на интериорния дизайн. Ако досега сте се придържали към установени старомодни правила в съчетаването на цветове, 2020 година е моментът, в който този тренд спира да съществува.

Стилни идеи за обзавеждане под знака на животинския принт

Чувствайте се свободни да подбирате нестандартни цветове, които ви допадат. Не се задължавайте да следвате установените правила, защото те вече не важат.

Свързани статии

Онова, което ще важи през новата година е подборът на правилните за вас нюанси и поставянето им в удобен за вас контекст. Старите правила са ограничаващи, затова забравете за максимата „тези цветове не си отиват“. Ако не сте сигурни откъде да започнете трансформацията на дома си, започнете с малките елементи – възглавници, килими, гарнитура, кухненски столове, декоративни елементи, като саксии, масички, пердета.

Креативни идеи за обзавеждане на детска стая (галерия)

Не се чувствайте длъжни да избирате конкретен стил

Стилът на вашия дом няма нужда вече да бъде определян. През последните години интериорният дизайн гравитираше около определения, като селски, градски, елегантен стил, провинциален, битов, модерен, ретро или винтидж, барок. Сега вече спокойно можете да се обърнете към еклектиката и да не се съобразявате с остарелите правила.

13 идеи за кухнята

Коментирай