За дома

Как да изберем подходящо спално бельо и да си осигурим комфортен и здрав сън

Най-доброто решение е естественият текстил

21.10.2020г. / 18 36ч.
Аз жената
Как да изберем подходящо спално бельо и да си осигурим комфортен и здрав сън

Когато избирате спално бельо, добре е да обърнете внимание на вида и състава на тъкането на материите. Те са важни за комфортния и релаксиращ сън по всяко време на годината. Експертите препоръчват да се обърне внимание преди всичко на следните критерии:

Материята на спалното бельо и добрия сън

По отношение на материята, от която е изработено спалното бельо, то най-доброто решение е естественият текстил или такъв, с минимална добавка на синтетични влакна, колкото да се повиши устойчивостта му на износване.

100% синтетика обаче не  е добро решение. Най-хубаво е да се откажете от тези материи, защото те могат да ви навлекат  различни здравословни проблеми, поради факта, че са склонни  да спарват и да предизвикват  дразнене на кожата.

Ако сте любители на по-плътните тъкани и предпочитате да спите в такива завивки, то може да обмислите покупката на спално бельо от памук, лен или бамбук.

Тъкани като поплин или сатиниран памук са перфектен избор за спално бельо, което може да бъде използвано през всеки един от сезоните.

В случай, че харесвате коприна, но цената на такова спално бельо не ви е по джоба, може да я замените със сатен – външният вид на сатенените завивки е много атрактивен, а спането в сатенени чаршафи е супер комфортно.

Най-издръжливо е спалното бельо, изработено от лен.

Цветът на спалното бельо е не по-малко важен

Цветът също е много важен, защото е доказано, че оказва сериозно влияние върху човешката психика. Ако искате да се радвате на спокоен сън, може да изберете някой от релаксиращите естествени цветове – зелено, светложълто, светлорозово, небесносиньо или бежово. Не е задължително спалното бельо да бъде едноцветно – напоследък са много популярни цветните щампи, които са в състояние веднага да освежат и разнообразят декора в спалнята. Може да изберете няколко такива комплекта в сходни цветови схеми и да ги използвате в различни комбинации.

Коментирай