За дома

Как да създадем баня в стил Art Deco

Този стил е страхотна идея за дизайна на банята

21.10.2020г. / 18 46ч.
Аз жената
Как да създадем баня в стил Art Deco

Art Deco е стил в дизайна, известен с използването на контрастни цветове и геометрични  фигури. Той става популярен през 20-те и 30-те години на миналия  век, като влияе върху дизайна  на помещения, мебели за баня и предмети за бита. На първо място, банята в стил Art Deco, се характеризира с пристрастието си към скъпи материали. Оттук и наличието на изящна изработка и контрастни геометрични дизайни с изчистени, впечатляващо красиви линии.

В момента стилът Art Deco е един от най-вълнуващите, които могат да бъдат приложени за декорация на баните. Той показва вида на очарованието и поразителния стил, който е синоним на блясък и изящество. Най-важното е, че е малко вероятно да излезете от стила, независимо колко оригинални идеи искате да включите в дизайна. Едно обаче е сигурно – създавайки баня в стил Арт Деко, ще добавите лукс и елегантност в дома си. Освен това дизайнът е много универсален – за да постигнете правилния вид, трябва просто да смесите някои от най-популярните модерни и традиционни елементи, използвани в декора на баните през 21 век.

Как да създадете баня в стил Art Deco?

Този стил е страхотна идея за дизайна на банята. Черно-белите монохромни цветове са един много популярен избор. Не е нужно обаче да се ограничавате само до тях. Всяка комбинация от живи цветове като червено и сребристо, тъмно и бяло или зелено и златисто, е прекрасен избор. Можете дори да добавите някои цветни акценти чрез различни аксесоари – кърпи, комплекти за тоалетни принадлежности и други. За създаване на още по-бляскав и луксозен вид, може да заложите на кранчета с геометрични черни дръжки.

Преди всичко стилът Art Deco се основава на геометричните линии и шарки. Те са широко достъпни и са идеални за плочки, стени и подове. Например, можете да комбинирате черни и бели плочки със златни или сребърни кранове. Тапети със златни и сребърни райета или луксозни мебели за баня с обикновена бяла керамика. За някои от вас може би е трудно да си го представят, но това е автентичната красота на Art Deco!

Коментирай