За дома

Любимите 8: Уредите за дома, които улесняват живота

Без какво не могат жените у дома?

07.03.2021г. / 05 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Скъпи дами, с наближаването на най-женския ден в годината - 8 март, решихме да ви представим поредицата ни, посветена на този празник. Рубриката се казва "Любимите 8" и в нея ще ви разкажем за нашите предпочитания и любими продукти в различни области - здраве, красота, мода, дом, пътувания. В осем поредни теми ще споделим нашите любими 8 неща, за които ще ви разкажем любопитни и интересни детайли. 

Поддържането на дома в перфектно състояние е една от грижите на всяка жена. Дори да имате най-добрия съпруг или партньор, който ви помага в почистването и подреждането на дома, това си остава основна женска задача не за друго, а просто защото жените го умеят най-добре. За целта, разбира се, са нужни и някои уреди, които са в неизменна помощ в домакинството за всяка дама.

5 предимства на уредите за гладене с пара

Кои са любимите уреди за дома, които жените предпочитат?

1. Робот за чистене

Една от неизменните помощници в почистването на дома е роботът за чистене. Ако попитате която и да е домакиня ще ви отговори, че без бего почистването на дома е немислимо или поне неимоверно трудно. Съвременните автономни прахосмукачки са още едно допълнително удобство за работещите жени, които нямат време да пускат прахосмукачка всеки ден, но държат подът и настилките им да са перфектно почистени.

2. Кухненски робот

Кухненският робот е друг любим уред на дамите. Той е удобен, защото съвместява няколко уреда в едно. Работи на бързи обороти, което гарантира максимална бързина и качество на обработката на храната. С кухненския робот можете да правите няколко операции само със смяна на приставките. Това спестява не само време, но и място, тъй като в кухненските ви шкафове пространството няма да е заето от редица отделни уреди, а само от един с няколко приставки.

Какво да не почиствате с прахосмукачка

3. Блендер

Блендерът е любим уред на съвременната жена, защото с него могат да се приготвят здравословни смутита и шейкове както за красива фигура, така и за децата и любимия човек. Всяка уважаваща себе си модерна жена има такъв уред в дома си и със сигурност няма да съжалявате, ако и вие се снабдите с блендер.

4. Пречиствател за въздух

Друг любим и незаменим уред в дома, който много домакини предпочитат да имат, е пречиствателят за въздух. Той подобрява състоянието на въздуха в дома, балансира влажността и улавя фините прахови частици и алергени, които разболяват любимите ви хора и вас. Ето защо той е важен за много жени, които държат на доброто здраве на всички вкъщи.

Дезинфекция на прахосмукачката

5. Мултикукър

Мултикукърът е едно прекрасно удобство, което дава възможност на модерната съвременна и заета с ангажименти жена да приготвя вкусна храна по най-лесния начин. Тези уреди имат разнообразни функции за бавно готвене. Могат да се настроят от сутринта преди да излезете от работа, като само сложите необходимите продукти. Останалото ще свърши мултикукърът, като приготви храната ви на бавен огън за 6 до 8 часа, докато сте на работа, а за вечеря ще имате готово прекрасно ястие без да губите време.

6. Кафемашина

Дамите любителки на хубавото кафе задължително имат кафемашина в дома си, на която разчитат за приготвянето на любимото кафе рано сутрин. Какво е домът без аромата на прясно кафе с вълшебен плътен каймак!

7. Хлебопекарна

Няма нищо по-хубаво от домашно приготвения хляб. И отново не е нужно да месите, да чакате да втасва и да печете с часове. Достатъчно е да се снабдите с един от любимите на много жени уреди – домашната хлебопекарна, и тя ще свърши всичко вместо вас. Семейството ви ще е щастливо да ги посрещате всеки ден с благоуханен пресен хляб, приготвен без консерванти и подобрители.

Как е изглеждала прахосмукачката на прабаба ви?

8. Сокоизстисквачка

Пресните плодови и зеленчукови сокове са източник на здраве. Те са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти, от които тялото ви се нуждае. Ето защо този уред е предпочитан и желан от много дами.

Коментирай