За дома

Ерантис или зимен кукуряк – как да го отглеждаме

Много красив и лесен за гледане

23.04.2021г. / 05 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ерантис се нарича още зимен кукуряк. Той е прекрасно растение с нежни цветове. Обикновено цъфти в жълто. Цветовете се разтварят, когато растението е огряно от слънчева светлина. Цъфтежът обикновено трае около 2 седмици.

Аглаонема – как да я отглеждаме

Ерантис обича светлината. Добре е да се засажда или поставя на добре огряно място. Търпи и полусянка.

Линария – как да я отглеждаме

Подходящата почва за него трябва да е влажна, обогатена с минерали и добре дренирана. За да расте цветето буйно и здраво е от значение почвата да бъде алкална и неутрална. Добре е да съдържа пясък и глина за осигуряване едновременно на влажност и добър дренаж.

Полива се рядко, не особено обилно през зимата и по-умерено през лятото. Може да се полива през няколко дни. Почвата не трябва да пресъхва.

Как да отглеждаме ехиум или пурпурен пламък

Свързани статии

Размножаването става чрез семена, които се самозасяват. Може да се размножава и чрез разделяне на корените. Цъфтежът на новите растения започва чак на третата година. Младите растения се засаждат през август. Цъфтежът обикновено е през зимата или през март и април. Засаждането трябва да е на дълбочина не по-голяма от 10 сантиметра.

Ерантисът не е претенциозен към температурата. Той издържа на студове и горещини. Оптималната температура за ерантиса е около 23-25 градуса.

Горицвет – как да го отглеждаме

Ерантисът обича високата влажност. През лятото можете да опръсквате листата на растението, за да създадете по-висока влажност на въздуха.

Снимки: iStock

Коментирай