За дома

5 начина за лесно премахване на петна от дезодорант

Как да се отървете от неприятните петна по дрехите

02.09.2021г. / 10 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Петната от дезодорант са нещо често срещано, особено при ежедневната употреба на средства против изпотяване. Съставките в дезодорантите и антиперспирантите в комбинация с потта и себума от кожата оставят изключително неприятни петна по любимите ви дрехи, които са упорити, а понякога е почти невъзможно да бъдат изпрани. 

Премахване на петна от пот по дрехите – лесно у дома!

За щастие има няколко начина, с които можете да премахнете тези упорити петна от дезодорант, които загрозяват дрехите ви и понижават самочувствието ви. 

Оцет 

Оцетната киселина е мощна и може да помогне за изпирането на петната от дезодорант. За целта смесете 4 чаши ябълков оцет с 1 чаша топла вода. Разбъркайте добре. Накиснете засегнатите зони от дрехите в разтвора. Оставете да подейства 30 минути до час. След това разтрийте добре с пръсти, за да въздействате върху петното. Ако то все още е там, накиснете за още 1 час. След това изперете по стандартния начин. 

Как най-лесно да изперете петно от кръв?

Сода за хляб 

Смесете сода за хляб с топла вода в съотношение 3 към 1. Разбъркайте добре. Трябва да се получи гладка паста. С помощта на четка за зъби втрийте пастата върху петната. Оставете да подейства 1-2 часа. След това изперете.

Обезмаслител 

Препаратите за премахване на мазни остатъци от храна при готвене са добър начин да премахнете и петната от дрехите. Ако тъканта на дрехата е прекалено деликатна, тази опция може да е рискована за плата. Но в повечето случаи не го уврежда. Напръскайте засегнатото място с обезмаслител. Разтрийте добре с пръсти. Оставете да подейства няколко минути и изперете ръчно или в пералня. 

6 хитри трика за премахване на петна от пот и дезодорант

Свързани статии

Предотвратете петната от дезодорант 

За да намалите риска от поява на петна, които после да се чудите как да премахвате, опитайте да намалите шансовете за появата им. За целта подсушавайте много добре мишниците си след прилагане на дезодорант, ролон или стик против изпотяване. Може да използвате сешоар. Така при обличане на дрехата няма да останат петна или ще са много по-незабележими. 

Бързи трикове за премахване на мазни петна от дрехите

С найлонов чорап 

Този метод действа най-вече при новообразували се петна. При стари и засъхнали петна няма да е особено подходящ. Вземете един найлонов чорап. Втрийте го с пръсти в петното. Намокрете с вода. Втрийте отново. След това изперете и изплакнете. Повторете, ако се налага. 

Коментирай
Свободно време