За дома

Трикове за премахване на петна от грим и лак за нокти

Как да премахнете упорити замърсявания от гримове по дрехи и повърхности

30.09.2021г. / 08 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Премахването на петна от грим, лак за нокти, червило и фон дьо тен от различни повърхности и текстил може да е истинско предизвикателство. Понякога е дори невъзможно. Не и ако познавате някои ефективни трикове за премахване на упорити петна от грим и лак, с които да спасите дрехите, текстилните повърхности и мебелите вкъщи.

Почистване на мастилени петна в домашни условия

Премахване на петна от грим с пяна за бръснене

Фон дьо тенът е много упорит, особено ако капне върху дрехите ви. Трудно би се изпрал в пералнята, но не и ако го напръскате обилно с пяна за бръснене преди това. Използвайте четка за зъби, за да втриете добре пяната. Оставете я да подейства 15-20 минути. След това изперете.

Премахване на петна грим със спирт

Ако гримът е много упорит, използвайте спирт. С помощта на памучен тампон напоете петното със спирт. Ако е прекалено агресивно, направо излейте малко спирт върху него. Оставете да подейства. Разтъркайте с пръсти и длани. Изперете с топла вода.

6 хитри трика за премахване на петна от пот и дезодорант

Снимка: iStock

Премахване на петна от восък

Почистване на петно от лак за нокти

Докато се лакирате, лакът за нокти може да се разлее по килима, по дивана или по покривката. Важно е да действате бързо. Засипете го изобилно със сол или захар. Той ще се запечата заедно с тях. След това ще ви е по-лесно да го изчегъртате.

5 трика за премахване на жълтите петна от белите дрехи

Премахване на петна от червило

Има два начина за премахване на петна от червило. Единият е да намокрите петното със спирт. Оставете да подейства 20 минути. След това разтрийте и изперете. Другият начин е да напръскате със спрей за коса. Изчакайте 15 минути. След това изперете.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати