За дома

7 причини да инвестираме в качествени мебели

Мебелите не са просто вещи, а начин на живот

28.02.2022г. / 16 36ч.
Мария Дуковска
Снимка: Мебели Виденов.

Снимка: Мебели Виденов.

Повечето пъти, когато ни предстои обзавеждане на дома или реновиране на някои от стаите му, се изкушаваме да търсим по-бюджетни решения, за да спестим средства. Този начин на мислене обаче понякога ни води до покупката на мебели, които не са висок клас и съответно няма как да са толкова устойчиви във времето, колкото бихме искали. Именно затова инвестицията в премиум мебели е нещо повече от лукс, то е гаранция, че домът ни ще изглежда фантастично за дълго време. Има още няколко причини, които ще ви убедят, че изборът на висок клас мебели е инвестиция в дома и повишава качеството ни на живот.

Качеството е всичко

Има една известна фраза, че "за каквото плащаш, това ще получиш". Тя важи с особена сила, когато избираме мебелите за своя дом. Ако желанието ни не е да сменяме всяка година своето обзавеждане, то разумно би било да отделим по-голям бюджет за мебели, но с идеята те да са с високо качество и да устоят на времето. 

Мебелите не са просто вещи, а начин на живот

Да изберем качествени мебели за своя дом е символ на нашия лайфстайл, на нашето светоусещане дори. Стремежът към лукс не би трябвало да е просто желание да имаме повече от другите, а да се ръководим от собственото си усещане за естетика, за комфорт. Много често се водим при избора на мебели по това колко са практични и комфортни, което безспорно е от значение. Но начинът ни на живот невинаги е практичен, нали?

Понякога искаме и правим неща, които не са толкова прагматични, но ни доставят огромно удоволствие. Това важи и за обзавеждането в дома ни. Не рядко харесваме дадена визия или интериор, защото отговарят на личния ни вкус и усещане за красота, пренебрегвайки дали мебелите са практични. Когато обзавеждаме дома си търсим качествените предмети, които ще радват сетивата ни и изпълват душата ни с хармония, а това усещане е незаменимо.

Премиум мебелите остаряват красиво

Когато луксът не е самоцел, а желание да живеем по красив начин, тогава резултатът в дома ни ще бъде наистина впечатляващ. Изборът на устойчиви мебели, които са изработени от качествени материали, има много предимства. Едно от тях е, че премиум мебелите не само изглеждат красиво в момента на покупка и носят съответния етикет "премиум", но и с годините те продължават да изглеждат стилно, красиво, запазвайки оригиналните си цветове и форми.

При мебелите, изработени от по-ниско качество материали няма как да кажем същото. При тях много по-бързо се забелязва износване на материалите, избледняване на ярките цветове, деформиране на мебелите. При висококачествените стоки в интериора това е немислимо, особено в първите години.

Създават усещане за уникалност

В съвременния свят, когато се радваме на богат избор и лесен достъп до всевъзможни блага и ресурси, да притежаваме нещо уникално, става все по-трудно. А усещането за ексклузивност е незаменимо, особено когато се отнася за нашия дом, нашата малка, но свещена крепост. В дома си ние искаме да се чувстваме уникално и да сме заобиколени от интериор, който е различен от всичко, видяно досега в домовете на наши близки и приятели. Това може да се постигне основно благодарение на нашето собствено въображение и с помощта на мебели от по-високо качество.

Подобен тип мебели често са с по-интересен дизайн, по-оригинален микс от цветове и нюанси, и съчетаването им в наш уникален интериор несъмнено ще радва сетивата ни.

Детайлите преобразяват интериора

Често малките детайли са онези малки парченца, които имат силата да трансформират обикновените мебели в такива, които отразяват истински вкус и класа. Ако сте съсредоточили вниманието си в търсене на луксозни мебели за спалня, например, може да искате да изберете рамка за легло с детайлни дървени панели или нощно шкафче с по-детайлни дръжки. Ето такива дребни щрихи могат да ви помогнат да постигнете още по-стилен и отличаващ се дизайн не само в спалнята, но и във всяка друга стая на дома.  

Изразявате и заявявате себе си

Една от най-известните фрази, която всеки е чувал е "Моят дом е моята крепост". Аз леко ще я перифразирам, защото смятам, че по-вярното твърдение е "Моят дом, това съм аз". Домът не е само мястото, в което спим, храним се, извършваме ежедневните си дейности. Домът е нашият енергиен център, мястото, в което планираме своите цели, мечтаем, сбъдваме желания и най-вече, тук сме истински.

Това пространство, макар и ограничено в 70, 90 или 120 и повече квадратни метра, е нашият кът, в който спокойно можем да бъдем себе си, без някой да ни съди. Обзавеждането на това място е не просто купуване на определени практични мебели, а израз на това, което сме ние, на нашия вкус и личен стил.

Когато наш гост прекрачи прага ни, достатъчно е да мигне няколко пъти и ще добие представа за това какви сме ние, защото интериорът ни издава именно това - каква е личността ни. Затова, когато избираме качествени и устойчиви мебели, ние всъщност заявяваме и собствената си личност, интереси и ценности. 

Инвестицията в стилни и качествени мебели повишава качеството на живот

През последните две години голяма част от хората промениха начина си на живот и започнаха да прекарват повече време в дома си, вследствие от пандемията. Ако в началото ѝ това беше главно по принуда, за да пазим здравето си, то постепенно се превърна в тренд и търсен лайфстайл.

Да бъдем в дома си, да потънем в удобствата, които той ни предлага, стана все по-желано от много хора. Да прекарваме повече време с близките си в уюта на своя апартамент или къща се превърна в приоритет. А обзавеждането на дома ни придоби и ново значение - вече не търсим само практичното в интериора, но и качеството. Защото изборът на висок клас мебели и аксесоари за дома повишава и качеството на живот, една от целите на всеки зрял човек. Да живеем с високи критерии, да оценяваме това, което имаме и да му се наслаждаваме, е несъмнено един от приоритетите на повечето от нас. Именно затова, когато избираме как да обзаведем дома си, е важно да сложим акцент върху качеството, защото то се отразява на цялостния ни начин на живот.

Избирайки мебели от висок клас, със сигурност ще получите по-голямо удовлетворение в дългосрочен план. Изборът на обзавеждане, което е издръжливо и рентабилно и което помага да направите изявление в интериора и отговаря на вашите нужди, със сигурност ще донесе повече ползи както на вас, така и на дома ви. Качествени премиум мебели на достъпни цени можете да откриете в Мебели Виденов. Разнообразието от стилове, издръжливостта на материалите и неповторимия дизайн на мебелното обзавеждане са само част от предимствата, които ще срещнете в тяхно лице. Повече можете да научите тук.

Коментирай