За дома

Какво символизира лотосът според фъншуй и как да го използвате

Прекрасно цвете с още по-прекрасни свойства

05.05.2022г. / 12 17ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй е изкуство, изтъкано от философии, свързващи духа, енергията, живота и природата. Принципите на фъншуй предполагат хармония с природата, естествения свят навсякъде около нас, жизнената енергия, която струи от живите растения и същества. В забързаното и все по-технологично съвремие, в което живеем, все повече имаме нужда да се доближим отново до природата, да я усетим, да я използваме, за да внесем мир и хармония в душата и дома си.

Фъншуй съвети за здраве и благополучие

Има много начини да внесете мъдростта и хармонията на природата в дома си. Растенията са едно такова прекрасно средство да използвате мощта на природата, за да подобрите енергията в дома си.

Лотосът е популярен символ във фъншуй, който носи мир, хармония и положителна енергия. Ето какво символизира той и какво е значението му във фъншуй.

Лотосът е красиво растение с още по-прекрасен цвят. Расте в езера и изкуствени басейни. Емблематичен е за източните култури. Среща се в бели, розови и червени цветове. В китайската народна медицина листата на лотоса се използват за различни цели. Цветето може да се използва за украса, но то има и хранителни и лечебни ползи.

За съжаление, лотосът не може да бъде внесен жив в дома, тъй като расте в езера, подобно на водната лилия. Можете обаче да се възползвате от символиката на това цвете и да го включите в интериора на дома си.

Кой е вашият фъншуй елемент според годината на раждане

Ето и някои от ключовите значения на лотоса във фъншуй, според thespruce.com:

Чистота и съвършенство

Една от философиите и традициите на мъдростта, от които фъншуй черпи, е будизмът. В будистката традиция лотосът е символ на просветлението, защото расте с изящен цвят дори в най-влажната кална локва.

Брак и плодородие

Китайското наименование на растението лотос съчетава комбинация от думи, означаващи връзка и мир. В този смисъл лотосът може да се разглежда и като символ на мирен съюз. Той може да помогне в хармонизирането на брачните отношения и да стимулира плодовитостта.

Изобилие

Лотосът се свързва и с изобилието, плодородието, плодовитостта. Това растение има много дарове, които може да предостави през лятото, както за храна, така и за декорация и лечебни цели, за каквито се използва в източните култури.

Лесни начини да декорирате дома за късмет според фъншуй

Как да използвате лотоса в дома си?

Ако имате къща с двор, това ще е най-благоприятното обстоятелство да си направите изкуствено езерце, в което да отглеждате живи лотоси. Тази опция обаче не е възможна за повечето хора. По тази причина можете да добавите изображения и фигурки на лотос в определени зони от дома си, за да се възползвате от неговото символно значение във фъншуй.

Свързани статии

В спалнята

Добавянето на изображения или фигурки на лотос в спалнята може да внесе мир и хармония в живота и във връзката/ брака ви. Спалнята е помещение с голямо значение, тъй като енергията, протичаща през нея оказва влияние на личния ви живот. Всичко, което внесете и добавите в спалнята може да има мощно значение.

Най-честите фъншуй грешки

Спалнята е символно свързана и с партньорствата в живота. Добавянето на лотос в спалнята може да подобри връзката, да хармонизира отношенията, да подпомогне балансирането на енергията в тях.

В центъра на дома

Можете да добавите лотос и в центъра на дома си, като по този начин ще канализирате енергията в цялото жилище. Силата на лотоса ще отекне в дома ви и ще направи цялото пространство по-хармонично, настроението по-позитивно, а отношенията в семейството по-балансирани.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )