За дома

10 алтернативни употреби на гъбата за чинии

Улеснете живота си с тези лесни хитрини

13.06.2022г. / 14 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Във всеки дом има поне една гъба за миене на съдове. Дори да разполагате с миялна машина, гъбата винаги е там, ако има нужда от търкане или допълнително измиване на съдовете. Ако не сте се замисляли за какво още можете да използвате домакинските гъби, ние ще ви дадем някои страхотни идеи, които ще улеснят живота ви.

10 алтернативни употреби на утайката от кафе

За какво да използвате домакинските гъби?

Ето 10 алтернативни и много полезни хитрини.

1. Като компрес за изстудяване.

Когато се ударите някъде по тялото, първото важно нещо е да сложите студен компрес, за да не се получи подутина или цицина. Ако нямате специален медицински компрес вкъщи, вероятно бихте ползвали кубчета лед. Те обаче не са особено удобни. Можете да използвате гъба за съдове. Напоете я с вода. Сложете я в найлонов плик с цип. Замразете за през нощта. Така гъбата може да се прилага върху наранявания заедно с торбичката, за да не капе вода от нея.

2. За сушене на дрехи в сушилня.

Вместо да купувате сушилни листове за вашата сушилня, използвайте гъби за съдове. Те са по-удобни, защото могат да се използват многократно и пестят пари. Сложете суха гъба за чинии в сушилнята преди пускане на цикъл за сушене. Тя ще абсорбира влагата от дрехите и ще помогне за поддържането на цветовете им.

Разнообразни употреби на бебешките мокри кърпички

3. За удължаване на свежестта на плодовете и зеленчуците.

Поставете една или повече сухи гъби в хладилника в отделението, предназначено за плодове и зеленчуци. Гъбите ще извлекат излишната влага, която се събира в хладилника, като по този начин ще удължат свежестта на пресните продукти.

4. Направете си разделители за педикюр.

Вместо да купувате скъпи разделители за педикюра ви, използвайте нарязани кухненски гъби. Вършат чудесна работа, когато трябва да разделите пръстите на краката, преди да ги лакирате.

Алтернативни употреби на различни домакински пособия

Коментирай