За дома

10 алтернативни употреби на гъбата за чинии

Улеснете живота си с тези лесни хитрини

13.06.2022г. / 14 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. За безопасно опаковане на стъклени предмети.

Ако пренасяте стъклени чаши в кашон, вместо да ги увивате в много найлони или да търсите стиропор отнякъде, използвайте гъби за чинии. Пъхнете гъби във всяка чаша, както и между чашите. Това ще ги предпази от счупване.

Интересни употреби на топките за тенис в дома

6. За рисуване.

Децата ви със сигурност обичат да рисуват. За да направите любимото им хоби още по-интересно, дайте им гъби за чинии, с които да рисуват. Те могат да се напоят с водни боички и да се използват вместо четки.

7. За събиране на косми от мебелите.

Космите са навсякъде в дома. Ако имате домашен любимец, те стават още повече и допълват космите от вашата коса по пода. С помощта на гъбите за съдове можете лесно да ги оберете от мебели. Когато прокарате суха гъба по мебелите и диваните, космите се събират на топка и е по-лесно да се премахнат.

Полезни употреби на кромида

Свързани статии

8. За абсорбиране на миризми.

Миризмите могат да изпълнят кухнята, килера, хладилника. С помощта на гъба за чинии, напоена със сода и сок от лимон, можете да премахнете лошите миризми навсякъде вкъщи.

9. Като поставка за сапун.

Ако нямате подходяща поставка за твърд сапун в банята, използвайте гъба за чинии. Поставяйте сапуна върху гъбата. Тя ще абсорбира течността от него, като го оставя сух и готов за употреба.

Хитри употреби на филтрите за кафе

10. Домашен лакочистител в буркан.

Можете да си направите домашен ръчно изработен буркан с лакочистител, в който да сложите изрязана гъба за съдове, напоена с лакочистител или ацетон. Премахва лесно лака от ноктите, само като потопите пръст вътре и разтъркате. А е и по-евтино.

Коментирай