За дома

10 съвета за правилно подреждане на хладилника

Правилно съхранение на продуктите така, че да останат свежи

22.06.2023г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Плодове.

Плодовете също се нуждаят от ниска влажност, за да не се скапят бързо. Отделно чекмедже в хладилника, различно от това за зеленчуците, е много добра опция за съхранение.

Продукти, които можете да съхранявате по-дълго, отколкото сте смятали

7. Месни деликатеси.

Месните деликатеси често се предлагат нарязани. Те са и пресни, което налага съхранението им в малко по-студени части на хладилника. Дръжте ги на по-високи рафтове.

8. Масло и меки сирена.

Маслото и меките сирена не е необходимо да бъдат прекалено охлаждани. Те могат да стоят в отделения на вратата или на по-долни рафтове.

Грешки в съхранението на млякото, които може да го развалят

9. Подправки и сосове.

Сосове, дресинги, пресни течни подправки (не сухи), майонези, горчици, кетчуп са все продукти, които в повечето случаи съдържат консерванти. Те могат да стоят на вратата на хладилника, защото имат по-дълга трайност, дори при не толкова ниски температури.

Как да съхранявате цял и нарязан лук така, че да не мирише

10. Плодови сокове.

Повечето натурални сокове са пастьоризирани. Те могат да се съхраняват на вратата на хладилника или на най-долния рафт, защото не изискват ниски температури. Това обаче не важи за непастьоризирани прясно изцедени сокове, които имат кратка трайност и могат да се развалят лесно.

Коментирай