Сода бикарбонат премахва черните точки от лицето и отпушва порите

2012-02-04 07:34:56 | Аз жената

От студа и вятъра страда най-много кожата на лицето и ръцете. За да премахнем мъртвите клетки и да засияе кожата на лицето е добре редовно да я почистваме. Купешките ексфолианти са ароматни, но и скъпи, а вкъщи със сигурност имате сода бикарбонат. Тя е евтина, но също толкова ефективна като скраб за лице. Фините гранулки на содата премахват запушванията на порите, по-известни като черни точки.

Сода бикарбонат е натурален продукт, който струва стотинки, но има и леко антисептично действие, така че ще се погрижи за предотвратяването на неприятни възпаления по кожата.

Каква е рецептата? Направете рядък крем от 4 ч. л. сода бикарбонат и 2 с. л. вода. Нека да постои 2 мин., след което нанесете на лицето като правите малки кръгчета с върховете на пръстите (без областта на очите и врата). Нека да постои 3 минути, отмийте с топла вода, после плиснете студена вода за затваряне на порите, подсушете и нанесете хидратиращ крем.

При нормална и мазна кожа правете маската със сода по веднъж всяка седмица, а ако сте със суха и чувствителна кожа – през седмица.

Прочетете още: