Здраве и красота

Олио вместо балсам за коса и крем за бръснене

18.05.2012г. / 13 49ч.
Нина Иванова
Олио вместо балсам за коса и крем за бръснене

Слънчогледовото олио е най-използваната мазнина за готвене в кулинарията. Това е ясно за всички, особено за домакините. Какви обаче още могат да са приложенията на олиото, извън кухнята:

1. Олио вместо балсам за коса

За суха коса и заплитащи се крайчета, олиото може да бъде прекрасен балсам.

Сипете си 1/2 купичка олио (ако сте с много дълга коса, може и повече). Не го топлете предварително, нека остане със стайната си температура. С пръсти го втрийте в косата си равномерно. Като приключите с нанасянето, покрийте косата с найлоново пликче или шапка за коса от боя например. Стойте така около 40 минути, след което хубаво я измийте. Резултатът ще е впечатляващ!

2. Олио вместо крем за бръснене

Ако сте свършили крема, който си нанасяте за бръснене на краката например, може да ползвате олио. Наистина! С олиото ще избръснете зоната много по-лесно, по-гладко и без излишни разходи.

3. Олио и сол лекуват акне

Няма шега, няма измама – олиото перфектно изчиства неприятните пъпки по лицето. Смесете 4 супени лъжици сол с 3 лъжици олио и с приготвената смес започнете да търкате нежно лицето и проблемните зони. Оставете сместа на лицето за около минута-две и измийте хубаво със сапун и вода. Прилагайте маската всеки ден в продължение на седмица. След това починете за 2-3 седмици и пак я приложете. Ефектът ще ви порази!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време