Здраве и красота

Силует-ен начин на живот

Красивата фигура е резултат на правилно и здравословно хранене

07.12.2012г. / 14 01ч.
Аз жената
Снимка: Вита Силует

Снимка: Вита Силует

Динамичното ежедневие понякога ни кара да подценяваме ролята на храната като важна част от пълноценната грижа за тялото, тонуса, настроението. Ядем на крак, пропускаме хранене, избираме продукти, които „стават за минута“. И рано или късно този ритъм на живот ни се отразява – не даваме на тялото си елементите, от които има нужда, чувстваме се уморени и стресирани.

Диетичните видове хляб от серията Вита Силует са верен съюзник в поддържането на красива фигура, защото ни помагат да направим диетичното хранене не само ефективно, но полезно за здравето и приятно за вкуса.

Вита Силует са 100% пълнозърнести хлябове, като в производството им не се влага и грам бяло брашно.

Хляб „без брашно“ всъщност означава хляб, „пълен със зърна“. Създава се по специална технология, която влага счукани пшенични зърна (пшеничен шрот) и по този начин запазва всички компоненти на зърното в балансираното от природата им съчетание. Щадящата преработка гарантира по-висока хранителна стойност на този по-плътен пълнозърнест хляб, превръщайки го в максимално натурален продукт.

Добавянето на други зърнени култури, зародиши и семена и тяхното правилно съчетаване (ръж, ленено, маково, слънчогледово семе, овесени ядки и пр.) повишава съдържанието на белтъчини, „добри“ мазнини, витамини, минерали и микроелементи в хляба.

Хлябовете Вита Силует са богати на бавни въглехидрати и това е една от причините да създават чувство на ситост за по-дълго време. Бавното разграждане на въглехидратите пречи на рязкото покачване на кръвната захар и затова хлябът без бяло брашно е изключително подходящ при диабетично хранене.

Съдържанието на фибри основно определя един хляб като диетичен. Те се съдържат в обвивката на зърното.

Пълнозърнестите хлябове Вита Силует са с високо съдържание на естествени непреработени фибри, които нямат калории, но организмът изгаря много енергия при разграждането им. Те са източник на полезните за здравето хранителни влакнини като целулоза, пектини, лигнани и др. Попаднали в храносмилателния тракт, фибрите набъбват, и забавят изпразването на стомаха, като по този начин увеличават чувството ни за ситост. От друга страна, фибрите забавят усвояването на захарите от храната, задържат и изхвърлят от организма холестерол и тежки метали, като подпомагат поддържането на нормалните им стойности в кръвта.

Хранителните влакнини/фибри, стимулират перисталтиката на червата, грижейки се за здравето и пълноценната работа на основния „двигател“ в храносмилателната система – стомаха.

Поради по-грубата си и твърда структура, различните видове хляб Вита Силует се консумират по-бавно и засищат по-бързо. Това позволява да контролираме приеманите порции, докато се наслаждаваме на богатия им и плътен вкус.

Различните видове хлябове Вита Силует са особено подходящи при диетично хранене с цел намаляване и поддържане на теглото при здравословно отслабване.

Консумацията им намалява риска от затлъстяване, развитие на сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2. Това е свързано главно с растителните влакнини, които съдействат за намаляване на теглото, за регулиране нивата на кръвната захар и холестерола в кръвта.

Хляб Вита Силует ръжен и Вита Силует с кълнове са клинично тествани. Изследван е ефектът от консумацията им върху метаболитния контрол и телесното тегло при пациенти с неинсулинозависим захарен диабет и наднормено тегло. Резултатите показаха, че консумацията на хляб Вита Силует ръжен и Вита Силует с кълнове значително допринася за намаляване на телесното тегло и свързаните с него талия, телесна мастна тъкан, гликиран хемоглобин при изследваните пациенти за периода на изследването от шест седмици.

Анкетно проучване с участниците в изследването показа, че замяната на обичайно консумирания от тях хляб, с хляб от серията Вита води до увеличаване на чувството за ситост при над 74% от участниците и подобрява чревната перисталтика при над 42% от пациентите и в двете групи. Над 50% от анкетираните смятат, че в дългосрочен план намаленото чувство за глад и редовното изпразване на червата ще улеснят спазването на хранителния им режим и ще подобрят качеството им на живот.

В заключение изследователският екип смята, че хляб „Вита Силует“ следва да се препоръчва като част от профилактичното хранене на българина и да се включва в хранителния режим на хората със захарен диабет, затлъстяване, метаболитен синдром и сърдечносъдови заболявания.

За повече информация – вижте пълните резултати от изследванията на:

http://www.vita-bg.eu/documents/VITA_Rye_Test_Results.pdf

http://www.vita-bg.eu/documents/VITA_Sprouted_Test_Results.pdf

За пълноценен живот!

* Платена публикация

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Gabi ( преди 11 години )
Mnogo haresvam Vita Siluet hlebchetata, a nai-mnogo haresvam Vita s 6 zarna i Vita Siluet ryjen...prepecheni s kashkavalche...mmm :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар